Запущено четвертий новий асфальтобетонний завод «Автомагістралі-Південь» у 2020 році

Черговий новий високопродуктивний асфальтобетонний завод Marini TopTower 3000 запущено в роботу на виробничій базі у селі Пашена Балка неподалік міста Дніпро.

Потужність нового виробництва становить 240 т асфальтобетонної суміші на годину.

Корейську асфальтозмішувальну установку DMI DMAP MB 2000 на виробничій базі у Пашеній Балці замінено італійською Marini TopTower 3000. Обладнання нового заводу автоматизоване, відповідає найжорсткішим світовим екологічним стандартам. Для підігріву використовуються комбіновані пальники, що дозволяє спалювати і скраплений газ, і природний газ, і дизельне паливо. При цьому завод оснащений новітніми очисними системами, які дозволяють відфільтрувати 99,8% викидів.

Роботою самого ж АБЗ управляють близько десяти працівників, які пройшли спеціальну підготовку на аналогічних підприємствах компанії.

Виробничу базу також укомплектовано установкою для приготування бітумних емульсій та установкою модифікації бітуму.

Також у Пашеній Балці змонтовано нову змішувальну установку coldFALT400 продуктивністю 400 т на годину  укріплених щебеневих матеріалів для влаштування посиленої дорожньої основи.

Як і на кожному АБЗ компанії, для контролю якості матеріалів на всіх етапах виробництва продукції передбачено функціонування випробувальної лабораторії, яка оснащена сучасним обладнанням провідних світових виробників MATEST, CONTROLS, TransTech Systems та ін.

Загалом переоснащення виробничої бази у Пашеній Балці наші фахівці змогли організувати у стислі терміни –  усього за три тижні. Оновлена виробнича база забезпечуватиме продукцією проєкти відновлення ділянок автотрас та будівництва доріг у Дніпропетровській області.

Модернізація виробничої бази у Пашеній Балці завершує цьогорічну програму компанії з нарощення та оновлення виробничих потужностей. «Автомагістраль-Південь» 2020 року запустила в роботу чотири асфальтобетонні заводи: у селі Степанівка на Сумщині та у Слов’янці, Царичанці та Пашеній Балці – на Дніпропетровщині.

Виробничі потужності «Автомагістраль-Південь» уже налічують 15 високопродуктивних заводів загальною продуктивністю 3240 т сумішей за годину. Це гарантовано забезпечить нам можливість виконання плану виробництва у 2020 році для реалізації програми «Великого будівництва» в обсязі 2,5 млн т асфальтобетонних сумішей!

Будуємо Україну разом!