«Автомагістраль-Південь» передала партію з 20 «мавіків» (Dji Mavic 3) розвідникам 28-ої ОМБр!

Бригада тримає оборону на Бахмутському напрямі. Для розвідників підрозділу «мавіки» – це можливість бачити дії ворога, вчасно реагувати, давати відсіч.
В середньому дрон живе не довше 5-7 вильотів. Тож, щомісячно підрозділу потрібно майже сотня таких «птахів».
Ситуацію ускладнює і те, що у повітрі зростає кількість ворожих дронів. За відгуками військових, противник по забезпеченню безпілотниками значно переважає українські війська. Тож, допомога волонтерів є критично необхідною.
До війни 28-ма ОМБр імені Лицарів Зимового Походу базувалась на Одещині. Це справжня легенда, яка брала участь у боях на Херсонському напрямку та звільненні правобережжя Херсонщини.
«У бригаді наші друзі, земляки, колеги. Бригада ще на початку війни серед багатьох інших отримувала від нас допомогу – «броніки», взуття, амуніцію. Коли вони нещодавно звернулися до нас за допомогою, ми зробили все можливе, щоб знайти кошти і принаймні частково закрити потребу у дронах. Тому що дуже добре розуміємо, наскільки не просто нашим воїнам, наскільки важливу роль у стриманні ворога грають дрони», – розповів генеральний директор «Автомагістраль-Південь» Микола Тимофеєв.
Вартість переданої компанією партії дронів складає майже 2 млн грн. Загалом за минулий рік «Автомагістраль-Південь» направила на підтримку ЗСУ, гуманітарні та соціальні проєкти понад 400 млн грн.