У Конотопському районі Сумщини побудували понтонну переправу

У Конотопському районі Сумщини поруч зі зруйнованим мостом побудували понтонну переправу, з’єднавши північні та центральні райони області.

Завершується облаштування під’їзних шляхів, але рух транспорту вже відкрито. Він здійснюється у реверсному режимі.

Міст довжиною 250 метрів був підірваний російськими військами на початку квітня 2022 року. Загалом на Сумщині було знищено 5 мостів на дорогах державного значення.

▶️Після деокупації області потік транзитного транспорту рухався об’їзним маршрутом, який складає приблизно 27 кілометрів. Значно ускладнилась робота екстрених служб.

Відбудова мосту запланована на наступний рік. Наразі завершується розробка проєктно-кошторисної документації, тривають підготовчі роботи. Але нормальна життєдіяльність регіону вже відновлена завдяки понтонній переправі.

Понтонна переправа передана партнерами України зі Швеції. Доставка та монтаж переправи, будівництво підходів виконані компанією «Автомагістраль-Південь».

☝️Варто зазначити, що це не першій міст, який ми відбудовуємо на Сумщині. Наприкінці вересня минулого року «Автомагістраль-Південь» завершила відбудову мосту через річку Псел в селі Бишкінь, також зруйнований за часів окупації. Що значно спростило сполучення Лебедину та інших громад з обласним центром.