У Харківській області відновлений поточний середній ремонт дороги державного значення Р46 Харків-Охтирка

 

«Автомагістраль – Південь» відновила ремонт на дорозі державного значення Р-46 Харків-Охтирка в Харківській області. Роботи здійснюються в рамках реалізації затвердженої урядом Програми розвитку автодоріг 2018-2022 років.

Планується, що траса буде відремонтована до кінця вересня 2018 року. Загальна протяжність ділянки дороги Р-46 Харків-Охтирка в Харківській області, що підлягає ремонту, становить 80,7 км. Обсяг фінансування – близько 750 млн. грн.

Ремонт передбачає виконання комплексу відновлювальних робіт по всіх елементах дороги: від ремонту проїжджої частини до заміни всіх дорожніх знаків і влаштування дорожньої розмітки. На трасі Р-46 Харків-Охтирка традиційно високий автомобільний трафік, в тому числі, вантажного автотранспорту. У зв’язку з цим асфальт буде укладено двома шарами, а на найбільш зруйнованих ділянках додатково буде виконано влаштування шару укріпленої основи передовим методом холодного ресайклінгу. Це забезпечить високу стійкість покриття до інтенсивних навантажень і гарантує термін служби дороги протягом тривалого періоду.