Відновилися роботи по ремонту автодороги державного значення Т-05-25 Михайлівка-Селидове-Курахово

 

«Автомагістраль-Південь» відновила роботи на автодорозі державного значення Михайлівка-Селидове-Курахово. Ремонтується ділянка довжиною 7,3 км розташований за маршрутом Новоселидівка – Курахово, включаючи проїжджу частину через Курахівське водосховище (з примиканням до національної трасі Н-15 Запоріжжя – Донецьк).

Автодорога з високою інтенсивністю руху і транспортним навантаженням в минулому році була відремонтована за технологією холодного ресайклінгу, яка передбачає влаштування укріпленого підстави шляхом перемішування старого матеріалу пошкодженого покриття і нового щебеневого матеріалу з додаванням цементу та бітумної емульсії. Також було виконано влаштування нижнього (вирівнюючого) шару асфальтобетонного покриття. В даний час на об’єкті ведуться роботи по влаштуванню верхнього шару асфальтобетонного покриття з гарячої щільної дрібнозернистої асфальтобетонної суміші товщиною 5 см.

Після ремонту проїжджої частини проектом передбачено зміцнення узбіч, пристрій кюветів і ремонт застарілих водопропускних споруд для забезпечення водовідведення, виконання комплексу робіт по забезпеченню безпеки дорожнього руху: установка металевого бар’єрного огородження, заміна дорожніх знаків і нанесення дорожньої розмітки.

Джерело фінансування проекту – спеціальний фонд обласного бюджету, так звані засоби «митного експерименту». Нагадаємо, в минулому році Кабінет міністрів України прийняв рішення про направлення 50% від перевищення індикатива митних платежів на поліпшення дорожньої інфраструктури. Причому кошти залишаються в тому регіоні, де працює та чи інша митниця.

Роботи планується завершити в червні 2018 року.