Готуємо до відкриття стратегічний міст на трасі М-06 Київ-Чоп!

Відбудова мосту у Стоянці біля Києва добігає завершення! На лівому проїзді вже виконані роботи із влаштування асфальтобетону.
Успішно завершені випробування. Показник навантаження нової споруди НК-100, у той час як зруйнованій міст не відповідав навіть задекларованому НК-80.

❗️В кінці наступного тижня після нанесення розмітки на обидвох частинах плануємо повністю відкрити рух мостом!

Ще місяць продовжать тривати роботи з благоустрою прилеглої території, але міст буде повноцінно працювати.

☝️Нагадаємо, міст у Стоянці був підірваний під час оборони Києва на початку 2022 року.

✅Роботи по відновленню розпочались одразу після звільнення Київщини. З металевих конструкцій були зведені два тимчасових прогони лівого проїзду та відкритий рух.

✅Одночасно ми відновлювали праву частину, яка складалась з п’яти прогонів довжиною понад 80 метрів. Довелось також наново побудувати підходи, щоб влаштувати дощову каналізацію. Внаслідок забудови навколо об’єкту, відвід води був порушений, що призводило до замокання дорожнього полотна.

✅Після відкриття у листопаді правого проїзду ми повернулись на ліву частину споруди. Старі бетонні опори виявились пошкодженими, в конструкції виявили тріщини. Тож, лівий проїзд розібрали та відбудували наново.

✅Під час реалізації останнього етапу несподівано виникла перешкода. Встановити останню опору мосту заважав ДОТ (довготривала оборонна точка) радянських часів. Об’єкт розкопали під час демонтажу елементів старого мосту. Споруда знаходилась під однією з опор. ДОТ перебував у реєстрі Мінкульту як культурна пам’ятка місцевого значення, тому довелося розділити його на декілька частин, завантажити на трали та перевезти у Національний університет оборони. Епопея з ДОТ тривала декілька місяців, але об’єкт, незважаючи на всі складнощі, завершений у заявлений термін!

Відбудова стратегічного мосту, через який до столиці прямує левова частка трафіку, є безумовно символічною подією.
Міжнародна траса М-06 — це основна транспортна артерія, яка тримає забезпечення не лише столичного регіону, але й східних областей країни.
«Автомагістраль-Південь» відбудували міст рекордними темпами, не закриваючі руху транспорту!