«Автомагістраль-Південь» взяла участь у форумі з відновлення Reconstruct Ukraine, який відбувся в Румунії

За час війни румунський напрям перетворився на один з ключових для українського експорту. Це спонукало розвиток проєктів транскордонного співробітництва, які крім іншого можуть стати основою повоєнного відновлення та розвитку української економіки.
❗️Для нашої компанії проєкти, пов’язані з Румунією, мають без перебільшення стратегічне значення. У минулому році ми побудували цементобетонну ділянку дороги до пункту пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус». Цього року реалізуємо проєкт реконструкції аеропорту Сату-Маре. Компанія міцно закріпилась на дорожньому ринку Молдови, на черзі, сподіваємось, румунський ринок.
Червоною ниткою скрізь всі численні форуми, присвячені відбудові України, проходить тема залучення приватних інвестицій. Потреба в них колосальна, залишилось створити умови. Саме цій темі була присвячена панель, в якій брав участь генеральний директор «Автомагістраль-Південь» Микола Тимофеєв.
✅Навіть під час війни «Автомагістраль-Південь» є великим внутрішнім інвестором. Не зважаючи на військові ризики та масштабні витрати на допомогу ЗСУ, соціальні і гуманітарні проєкти, компанія лише цього року вклала у нову техніку (автобетонозмішувачі, крани, бурові та іншу техніку) понад 10 млн євро. Наші інвестиції вже працюють на відбудову країни.
⚠️Але, на жаль, крім військових дій на діяльність інвесторів в Україні все ще впливають інші ризики. Зокрема, це тиск на бізнес з боку силових структур, який призводить до блокування роботи стратегічних компаній, іміджевих втрат нашої країни.
Є золотий вислів – міжнародні інвестори судять про інвестиційний клімат в країні, дивлячись, як там поводяться із власними інвесторами. Україні не варто про це забувати. Якщо проблема зайшла так далеко, що вже обговорюється на міжнародних форумах, її потрібно терміново вирішувати, кардинально змінивши відношення держави до власного українського інвестора.