«Автомагістраль-Південь» нарощує темпи ремонту траси Н-08

«Автомагістраль-Південь» нарощує темпи ремонту траси Н-08. Наразі понад 400 наших працівників та більше 220 одиниць техніки працюють на об’єкті в режимі 24/7. Протягом десяти останніх днів роботи на трасі не зупиняються ні вдень, ні вночі.

Для того, щоб не зупинятись у темний час, ми обладнали асфальтоукладачі додатковим освітленням. Також використовуємо мобільні освітлювальні щогли з автономними системами енергопостачання.

У такому режимі роботи виконуються одночасно на всіх трьох ділянках траси, де працює «Автомагістраль-Південь».

Зокрема, на ділянці біля міста Оріхів (загальною довжиною 10 км), завершуються роботи з влаштування верхнього шару дорожнього одягу. Це щебенево-мастикова асфальтобетонна суміш, властивості якої дозволяють уникнути деформації покриття на дорогах з інтенсивним рухом вантажівок. Адже для щебенево-мастичного асфальтобетону характерний високий вміст щебеню щільних гірських порід, який утворює кам’яний скелет, успішно чинить опір деформаціям і стійкий до утворення колії.

Підвищена міцність покриття досягається за рахунок використання у складі щебенево-мастичної асфальтобетонної суміші модифікованих бітумних добавок. Крім того, до переваг такого покриття можна віднести значно нижчий рівень шуму та довший термін експлуатації.

Також на цій ділянці проводиться комплекс робіт з улаштування з’їздів та пішохідних доріжок. Облаштовуються узбіччя, зокрема, відбувається їх розчищення від кущів та чагарників. Розпочато роботи з нанесення горизонтальної розмітки.

На другій ділянці поблизу міста Пологи (довжиною 20,8 км) працюють 4 спеціалізовані бригади. Виконуються роботи з фрезерування існуючого покриття. Відбувається стабілізація слабкої основи цементом із використанням ресайклера, влаштування укріпленої основи зі щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом та вирівнюючого шару покриття з крупнозернистої асфальтобетонної суміші.

На третій ділянці поблизу міста Розівка (довжиною 16,8 км) завершуються роботи з влаштування дорожньої основи методом холодного ресайклінгу. Також проводяться роботи з влаштування вирівнюючого шару покриття з крупнозернистої АБС. Здійснюється розчищення смуги відводу дороги від чагарникової рослинності.

Загалом, станом на 20 серпня на об’єкті відфрезеровано 46 км існуючого покриття (96% від плану), влаштовано 17 км укріпленої основи (52% від плану), влаштовано 22 км вирівнюючого шару покриття з крупнозернистої АБС (45% від плану) та 9 км верхнього шару покриття зі щебенево-мастикової АБС (17% від плану).

ДОВІДКОВО:

В середині липня відбулась нарада за участю Президента України та дорожніх підрядних організацій. Володимир Зеленський поставив завдання пришвидшити відновлення стратегічно важливої траси Н-08.
Згідно із запланованими на 2019 рік обсягами фінансування, наша компанія мала відремонтувати 12 км автотраси. Але за підсумками наради перед нами поставлене завдання додатково відновити ще 47 км. Термін виконання – до 10 жовтня 2019 року.