Перший мільйон кубометрів води для Кривого Рогу!

Через першу нитку водогону, який будує для міста «Автомагістраль-Південь», кожен день проходить понад 106 тис. кубометрів води. Це навіть більше, ніж заявлена проєктна потужність! Отже, за перші десять днів роботи водогону мешканці Кривого Рогу отримали вже понад 1 млн кубометрів води.

❗️Тим часом кипить будівництво трьох інших ниток: кожен день влаштовується кілометр труби! Наразі змонтовано 40 кілометрів труб діаметром 1-1,2 метри.

Гігантська траншея під трубопроводи шириною 13 метрів також майже завершена. Триває зворотня відсипка трубопроводів піском. Лише уявіть масштаб проєкту: для відсипки та інших робіт знадобиться понад півмільйона тонн піску!!!

▶️▶️Неймовірними темпами будується і вся необхідна інфраструктура.

✅Почалося зведення будівель перших двох насосних станцій (заплановано три).
✅Монтуються дві трансформаторні підстанції.
✅Розчищено русло річки Інгулець – якість води, яка подається через водогін має суттєво покращитись.

‍♂️На будівництві водогону цілодобово задіяно понад 150 одиниць техніки та понад 250 робітників! Робиться все можливе і неможливе, щоб максимально швидко подати воду всіма гілками водогону. Від цього залежить життя цілого міста!

☝️Нагадаємо, будівництво нового водогону розпочалось у червні цього року через три дні після підриву Каховської ГЕС. В результаті обміління Каховського водосховища у Південне водосховище припинила надходити вода, і Кривий Ріг залишився без водопостачання.
Президент Володимир Зеленський заявив, що «влада зробить усе, щоб врятувати людей і забезпечити питною водою тих, хто отримував її з Каховського водосховища».
Чотири нитки трубопроводів мають з’єднати Південне водосховище з річкою Інгулець.
Новий водогін розрахований на подачу 400 тисяч м3 води щодобово. Загальна довжина трубопроводів – 108 км.
На першому етапі через водогін вода буде подаватись у зрошувальний канал, який компанія очистила від мулу, дерев, чагарників та оновила штучні споруди. На другому етапі канал також замінять трубопроводами, і вода з Інгульця почне напряму потрапляти до водосховища.