«Автомагістраль-Південь» планує прийняти участь в проєкті будівництва аеропорту неподалік Бухаресту!

Румунія підписала договір з консорціумом концесіонерів Avant Airports та «Автомагістраль-Південь» на будівництво нового аеропорту, який може виникнути на місці виведеного з експлуатації військового аеродрому у містечку Алексені в 66 км від Бухаресту.
✈️Концепція майбутнього аеропорту передбачатиме пасажирський термінал площею 30 тис. м2, здатний обслуговувати 6,5 млн. пасажирів щорічно, а також вантажний термінал 20 тис. м2 для обробки понад 10 тис. тонн вантажу на рік.
Обсяг інвестицій, які потрібно бути залучити у проєкт, складатиме 400 млн євро. Термін реалізації 4 роки.
✅Новий аеропорт має вирішити одразу декілька проблем:
– Розвантажить два існуючих аеропорти Бухаресту;
– Працюватиме з усіма категоріями вантажу;
– Прийматиме широкофюзеляжні, далекомагістральні літаки типу Boeing 777 або Airbus A330;
– Створить умови для залучення лоукостерів;
– Спеціалізуватиметься на технічному обслуговуванні літаків.
Avant Airports – девелопер проєкту. Компанія заявляє, що для розробки проєкту залучила команду кращих експертів з цивільної авіації з понад 15 країн світу.
«Автомагістраль-Південь» відповідатиме за виконання робіт.
❗️Наразі пройдений лише перший етап, укладений концесійний договір з місцевою громадою. Тож девелопер може починати процес залучення інвестицій.
«Ми бачимо аеропорт Алексені як найсучасніший авіаційний хаб та драйвер економічного зростання, як для регіону Яломіца, так і в цілому для Румунії. В Україні наша компанія приймала участь в реконструкції аеропортів Миколаєва, Херсону, Одеси. В Румунії ми завершуємо реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту Сату-Маре. Тепер у нас є можливість взяти участь, напевно, в найбільш масштабному та амбітному інфраструктурному проєкті Румунії. Наша перемога в тендері – свідчення довіри до компанії з боку румунських партнерів. Якщо вдасться залучити інвестиції і реалізувати проєкт – це допоможе нам відкрити ринок ЄС», – зазначив генеральний директор «Автомагістраль-Південь» Микола Тимофеєв.