«Автомагістраль-Південь» максимально оперативно впоралась із наслідками крижаного дощу на дорогах

Учора ввечері на Україну насунулось справжнє стихійне лихо. За мінусової температури повітря на території Київської, Одеської та Харківської областей пройшов рясний дощ. Дороги та тротуари вкрилися шаром криги, пересуватися якою стало вкрай небезпечно. На багатьох автошляхах виникли аварійні ситуації через обвалені дерева.
Наші бригади зреагували оперативно. Минулого вечора та цієї ночі було задіяно 38 одиниць спецтехніки та понад 100 працівників, які за лічені години розподілили по проїзній частині понад 500 км автотрас піщано-соляний розчин та технічну сіль із використанням соляного розчину.
Ситуація на дорогах ускладнювалася через те, що за годину після обробки проїзну частину знову вкривала крижана кірка. Тому виїзди наших бригад упродовж вечора та ночі повторювались десятки разів.
Насамперед було оброблено найбільш небезпечні ділянки: спуски та підйоми, круті повороти, шляхопроводи та мости, пересічення та примикання. Також уздовж доріг були усунені численні обвалені дерева.
У результаті оперативних дій усі дороги, експлуатаційне утримання яких здійснює «Автомагістраль-Південь», якісно оброблені, а слизькість на дорожньому покритті відсутня.
На ділянках автошляхів М-05 «Київ – Одеса» км 11 – км 87 та км 128 – км 143 і М-03 «Київ-Харків-Довжанський» км 18 – км 35 та км 41 – км 126 у Київській області працювало 23 одиниці техніки, зокрема 6 навантажувачів. Упродовж ночі було використано 894 т піщано-соляної суміші, 280 т солі та 44 м3 соляного розчину.
На ділянках автошляху М-05 км 466 – км 407 та км 407 – км 274 в Одеській області задіяно п’ять комбінованих дорожніх машин.
Дорожнє покриття відрізку від Харкова до 127-го кілометра автошляху М-29 «Харків-Перещепине» у Харківській області обробляли десять одиниць техніки.
Роботи з експлуатаційного утримання автошляхів у зимовий період ми розпочали наприкінці листопада разом із першими морозами. Наші спеціалісти у цілодобовому режимі чергують на автошляхах та стежать за станом доріг.
У зв’язку з погіршенням погодних умов закликаємо водіїв бути уважними та обережними на дорогах, дотримуватись безпечних дистанції та швидкісного режиму руху.
Нагадаємо, “Автомагістраль-Південь” здійснює експлуатаційне утримання 3,6 тис. км автодоріг у чотирьох областях. Загальна протяжність ділянок міжнародних трас М-05 «Київ-Одеса» та М-03 “Київ-Харків-Довжанський” становить 234 км. В Одеській області ми обслуговуємо 192 км автошляху М-05. У Харківській – М-29 «Харків – Перещепино» та М-18 «Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта» протяжністю 265 км. Найбільшим регіоном експлуатаційного утримання залишається Дніпропетровщина, де ми обслуговуємо всі дороги державного значення загальною протяжністю майже 3 тис. км.