«Автомагістраль-Південь» у середині лютого розпочала роботи на столичних об’єктах

Зміни клімату мають і позитивний бік – «Автомагістраль-Південь» у середині лютого розпочала роботи на столичних об’єктах.

На об’єкті «Капітальний ремонт проспекту Степана Бандери» наразі триває спорудження технічних тротуарів. Уже за тиждень розпочнемо влаштовувати пішохідні тротуари та велодоріжки. Загалом побудуємо 4 км велодоріжок із кожного боку руху, влаштуємо близько 34 тис. м2 тротуарів із покриттям із фігурних елементів мостіння (ФЕМ) та 7 тис. 600 м2 технічних тротуарів.
Основні роботи з капітального ремонту проспекту Степана Бандери стартують у кінці травня, тільки-но у школах пролунає останній дзвоник. Адже тоді трафік на столичних магістралях стає не таким напруженим. Отже, це найбільш оптимальний час для проведення масштабних робіт із частковим перекриттям транспортної артерії.
Загалом проєкт передбачає ремонт ділянки 3,831 км завдовжки. Торік було профінансовано роботи на 1 кілометрі. Цьогоріч повинно бути забезпечено фінансування, яке дозволить повністю завершити об’єкт у верхньому шарі з щебенево-мастичної асфальтобетонної суміші.
Роботи з капітального ремонту проспекту Степана Бандери, за умови належного рівня фінансування, мають бути завершені в повному обсязі до кінця листопада 2020 року.
Крім того, у будівельному сезоні поточного року плануємо завершити ще два великі столичні об’єкти: ділянку реконструкції вул. Академіка Туполєва 3,2 км завдовжки (від проспекту Перемоги до вулиці Стеценка) та трикілометрову ділянку капітального ремонту вулиці Заболотного (від Одеської площі до будинку №156). На автошляхах цих магістральних вулиць необхідно влаштувати верхній шар з асфальтобетонної суміші та забезпечити постійну схему організації дорожнього руху відповідно до проекту. Очікується, що фінальні роботи на цих об’єктах розпочнуться у квітні.