Рекордні снігопади на Одещині: працівники «Автомагістралі-Південь» урятували близько ста водіїв та автобус із дітьми

Останні дні наша служба експлуатації та утримання доріг в Одеській області працює 24 години на добу. За цей час на Одещині випала неймовірна кількість опадів, а снігові замети подекуди сягають понад 2 м.
Очищення від снігу та ожеледі 200-кілометрової ділянки автошляху М-05 «Київ-Одеса» здійснюють 40 одиниць спецтехніки та близько 100 працівників. Прибирання снігу почалось у перші години снігопаду, але негода виявилась настільки потужною, що десятки автомобілів все одно застрягли посеред автотраси. Не рухалася навіть спецтехніка ДСНС. Але поступово рух був відновлений, а люди – врятовані.
У перші два дні снігопадів працівники компанії визволили із заметів водіїв близько ста автомобілів, зокрема автобус із дітьми.
«Наші хлопці діяли вкрай професійно та відчайдушно. Вони розуміли, що від них залежать людські життя, ніхто навіть не обмовився про відпочинок. У ці дні на сон випадало 3-4 години, однак усі розуміють, заради чого працюють. Адже це той момент, коли навіть служби порятунку не можуть дістатися до людей, які застрягли на трасі. Ми працюємо цілодобово у дві зміни. Одним із найважчих видався перший день снігопаду, 26 січня. Тоді наші співробітники врятували зі снігової пастки близько 20 машин поблизу селища Іванівка, зокрема, великогабаритну машину ДСНС», – розповів директор філії «Дорожній сервіс» з експлуатаційного утримання доріг «Автомагістралі-Південь» Євген Кубарський.
За його словами, 27 січня наші бригади допомогли іще щонайменше 70 автомобілям на ділянці дороги М-05 між селами Знам’янка та Старі Маяки. Серед них був автобус із дітьми, фури та численні легкові автомобілі. Працівники компанії допомогли врятованим зі снігової пастки дістатись до найближчої АЗС, аби водії та пасажири зігрілися та відпочили. Наші хлопці проявили себе як справжні герої – вони розчищали не лише ділянку, яку обслуговує компанія, але і сусідні автодороги, де люди замерзали у заметах.
«Хочу подякувати керівнику дорожньо-експлуатаційної дільниці Миколі Козаку за стійкість, адже він за допомогою навантажувача майже самотужки розчистив місцеву дорогу біля селища Іванівка. Хоча ця ділянка не перебуває у зоні відповідальності компанії. Він просто побачив, що люди потребують допомоги, тому зробив усе можливе для порятунку. Окрема подяка дорожньому майстру Дмитру Березовському та механіку В’ячеславу Кумпану за проявлений професіоналізм. Вони справжні герої», – розповів прес-службі компанії «Автомагістраль-Південь» Євген Кубарський.
Компанія пишається своїми співробітниками та висловлює подяку нашим героїчним хлопцям з бригади Миколи Козака. Керівництво компанії вирішило нагородити співробітників, які мужньо боролись зі стихією та рятували людей.
Також окрему подяку висловлюємо:
машиністам перевантажувачів Олександрові Мельнику, Іллі Корчмарю та Анатолію Боцу;
машиністу автогрейдера Григорію Мишуренку;
машиністу бульдозера Олегові Рябощуку.