У Сумській області відремонтували понад 110 км автошляхів та три мости

У 2020 році за програмою «Велике будівництво» компанія «Автомагістраль- Південь» відновила у Сумській області близько 80 км автодоріг. Які автошляхи в регіоні зроблено з європейською якістю – дивіться у нашому відеоогляді.
Найбільший минулорічний об’єкт компанії у Сумській області – автотраса Н-07 «Київ-Суми-Юнаківка». За сезон 2020 ми відновили середнім та капітальним ремонтами чотири ділянки дороги загальною протяжністю понад 70 км. На 244-му кілометрі траси Н-07 у селі Правдюки ми виконали реконструкцію аварійного мосту, замінивши старий залізобетонний конструктив сучасною спорудою із металевих гофрованих конструкцій аркового типу.

Окрім відновлення траси Н-07, у 2020 році компанія виконала поточний середній ремонт 9 км автошляху Р-65 «КПП «Миколаївка»-Семенівка-Новгород-Сіверський-Глухів- КПП «Катеринівка».
Ще один об’єкт «Автомагістралі- Південь» на Сумщині, який розпочався у сезоні 2020 – поточний середній ремонт окремих ділянок автомобільної дороги Н-12 «Суми-Полтава» загальною протяжністю 37 км.
Дороги Сумщини ми відновлюємо з 2017 року. Перший наш проєкт – ремонт автотраси Т-19-07 «Шостка-Кролевець». Загалом компанія відремонтувала в області понад 110 км автошляхів і три мости.
Сумщину розглядаємо як стратегічно важливий для себе регіон, тому в області створена потужна виробнича база. У селищі Степанівка працює асфальтобетонний завод MARINI TOP TOWER 3000 продуктивністю 240 т на год. та змішувальна установка для приготування холодних сумішей MARINI coldFALT 400 продуктивністю 400 т на год.
На виробничій базі у Глухові діє АБЗ Benninghoven MBA 2000 продуктивністю 160 т на год.
Штат працівників «Автомагістралі-Південь», залучених до роботи на об’єктах у регіоні, минулого року склав близько 300 осіб, а кількість техніки – 200 одиниць. Компанія також створила в області понад 100 робочих місць.
Сподіваємося, що в 2021 році фінансування дорожніх робіт здійснюватиметься на належному рівні, що дозволить відновити у Сумській області всі основні дороги державного значення й забезпечити якісне транспортне сполучення з сусідніми Чернігівською та Київською областями. «Автомагістраль-Південь» готова до виконання цього амбіційного завдання з гарантованою високою якістю.