Продовжуємо відновлення доріг Харківщини

“Автомагістраль-Південь” на Харківщині, окрім ремонту основних доріг державного значення М-03, Н-26 та Р-51, у межах поточного середнього ремонту активно відновлює територіальну дорогу Т-21-11 “Чугуїв-Печеніги-Великий Бурлук”. Відтак уже за кілька місяців жителі області отримають комфортний та безпечний проїзд – як по трасі національного рівня – і на відрізку км 1+200 – км 27+321 дороги.
Ця автодорога не знала капітального ремонту з часу побудови у 1960-х. У 2018-2019 роках поточним ремонтом було охоплено лише кілька ділянок загальною протяжністю понад 7 км. Тепер же дорожнє покриття буде відновлено і на решті ділянки протяжність якої складає понад 18 км.
  
Ремонтні роботи стартували на 26-му км дороги в бік Чугуєва, біля повороту на с. Мартове. Дорожні бригади паралельно виконують роботи з розчищення придорожньої смуги від чагарників і порослі, фрезерування зношеного дорожнього покриття та влаштування вирівнюючого шару із дрібнозернистої асфальтобетонної суміші. Для попередження появи тріщин виконуємо влаштування прошарку із армуючого синтетичного матеріалу на ділянці з цементобетонними плитами.
На ділянках, де є суттєві руйнування та деформації покриття, а також недостатня ширина дорожнього полотна, виконуємо роботи з відновлення дорожньої основи, її укріплення і посилення георешіткою та щебенево-піщаною сумішшю, обробленою цементом.
А після того, як на всій протяжності ділянки ремонту буде влаштовано верхній шар дорожнього покриття, проведемо також відновлення з’їздів та зупинок громадського автотранспорту, облаштування узбіч, виконаємо роботи зі встановлення дорожніх знаків, бар’єрного огородження та нанесення дорожньої розмітки.
До робіт наразі задіяно понад 70 працівників і 50 одиниць техніки.
Завершити поточний середній ремонт ділянки км 1+200 – км 27+321 автодороги Т-21-11 “Чугуїв-Печеніги-Великий Бурлук” плануємо до кінця цьогорічного будівельного сезону.