«Автомагістраль-Південь» передала 8-й міській клінічній лікарні міста Львова апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ)

Сьогодні ми передали 8-й міській клінічній лікарні міста Львова апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ) швейцарського виробництва HAMILTON-C3. Його вартість — 1 млн 650 тис. грн.

Загроза епідемії коронавірусного захворювання стала великим викликом для нашої країни. У цій ситуації ми всі – медпрацівники, бізнес, влада, громадянське суспільство – мусимо об’єднати зусилля, щоби рятуватиме життя українців і спільними заходами зупинити поширення коронавірусу.

Ми не стоїмо осторонь. На боротьбу із епідемією наша компанія надала 10 млн грн. Закуповуємо 10 апаратів ШВЛ для лікарень у Львівській, Дніпропетровській, Харківській та Одеській областях. Перший із них уже отримали львівські медики, які безпосередньо приймають пацієнтів із важким перебігом коронавірусної інфекції та з ускладненнями, викликаними коронавірусом й іншими захворюваннями.

«Апарат ШВЛ, який «Автомагістраль-Південь» нам подарувала, — обладнання високого класу. Устаткування має режими інтелектуальної допомоги пацієнтові. Зокрема, є датчики вдиху і видиху, тиску, які вкрай необхідні в роботі реаніматологам та анестезіологам-реаніматологам. Тому він дорожчий, ніж звичайні апарати ШВЛ. Ми дуже вдячні компанії «Автомагістраль-Південь» за те, що вона нам допомогла і придбала цей апарат», — зазначив головний лікар 8-ї львівської клінічної лікарні Василь Обаранець.

Лікарні в інших областях отримають апарати ШВЛ упродовж квітня. Адже зараз майже неможливо відразу доставити все, що ми замовили. На ринку шалений дефіцит продукції. Деякі країни навіть запроваджують обмеження на експорт медичного обладнання для боротьби з коронавірусом.

Окрім апаратів ШВЛ, передамо в регіональні та міські лікарні 20 медичних відсмоктувачів, медичні насоси для комплектації операційних та палат інтенсивної терапії, 20 універсальних моніторів пацієнтів та 8 ларингоскопів та кисневі концентратори.

Допоможемо захистити і медичних працівників, які сьогодні на передньому краю боротьби з епідемією. За кошти компанії їх буде забезпечено 5 тисячами захисних комбінезонів, майже 4 тисячами пар медичних рукавичок, 4 тисячами респіраторів та 250 захисних окулярів.

Щоденне забезпечення індивідуальними засобами захисту отримують і всі наші працівники, які продовжують ремонтувати дороги в 9 областях України. Для них також запроваджено щоденний медогляд, а робочі процеси ми вибудували таким чином, щоби уникнути скупчення людей на об’єктах. Будівельні містечка дорожніх працівників максимально ізольовані, у них регулярно проводиться дезінфекція приміщень. Офісних співробітників переведено на віддалений режим роботи.