Триває капітальний ремонт проспекту Степана Бандери у Києві

У столиці ТОВ «Автомагістраль-Південь» активними темпами проводить роботи з капітального ремонту проспекту Степана Бандери.

Цьогорічні роботи розпочались у лютому та передбачали влаштування технічних тротуарів, пішохідних тротуарів та велодоріжок. Однак, починаючи з 8 березня цього року, на ділянці від вул. Йорданської у напрямку шляхопроводу на перетині із вул. Богатирською ми розпочали комплекс основних робіт із перевлаштування дорожнього полотна.

Наразі ми вже перевлаштували дощову каналізацію, відфрезерували старе асфальтобетонне покриття, виправили профіль існуючої щебеневої основи, уклали армуючу георешітку, влаштували посилену основу із щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом, і виконали укладання нижнього та середнього шару покриття з крупнозернистої асфальтобетонної суміші товщиною по 10 см кожен.

Капітальний ремонт основного проїзду на даний час можливо виконувати захватками по 400 метрів через складну схему організації дорожнього руху на тимчасове положення для забезпечення безперебійного руху автотранспорту. Хоча через карантинні заходи у Києві трафік руху автотранспорту знизився, усе рівно складнощів та обмежень для робіт додає одночасний ремонт шляхопроводу на перетині з вул. Богатирській.

Нині ми організували перенаправлення руху автотранспорту вже на відремонтований проїзд та розпочали фрезерування протилежного проїзду на вищезазначеній ділянці, де плануємо завершити влаштування дорожнього одягу на рівні середнього шару покриття до Великодня.

Загалом капітальний ремонт на проспекті Степана Бандери передбачає дорожні роботи протяжністю 3,831 км. За проєктом, слід відновити понад 150 тис. кв. м дорожнього покриття, влаштувати майже 13 тис. кв. м велодоріжок, понад 33 тис. кв. м тротуарів із фігурних елементів мостіння (ФЕМ) та близько 8 тис. кв. м технічних тротуарів з асфальтобетону, перевлаштувати дощову каналізацію та провести заходи із благоустрою території. Повне завершення робіт з капітального ремонту пр. Степана Бандери заплановано на вересень 2020 року.