Прикрайкові лотки з бетону довжиною понад 5 кілометрів – думаєте, це складно?

Із сучасною технікою цей вид робіт реалізується значно швидше та якісніше!
Восени 2021 року наша компанія розпочала капітальний ремонт місцевої дороги Роздільна – Понятівка – Кошари – Знам’янка в Одеській області. На всій майже 9-тикілометровій ділянці дороги було капітально відновлено дорожнє покриття, але в зв’язку з повномасштабним вторгненням в Україну подальше виконання робіт призупинилось. ❗️Протягом двох років, в умовах складного рельєфу місцевості по якій проходить ділянка відремонтованої дороги, зʼявились локальні розмиви узбіч та укосів земляного полотна, що в подальшому могло призвести до більш значних руйнувань земляного полотна та дорожнього покриття автомобільної дороги.
Відтак Замовником було прийнято рішення щодо завершення робіт: необхідно було улаштувати підпірні стінки та виконати основний комплекс робіт із забезпечення водовідведення (прикрайкові лотки, водоскиди, лотки по укосах насипу, швидкотоки).
Влаштування системи водовідведення передбачає значний обсяг трудомістких ручних робіт.
Тому ще декілька років тому наша компанія інвестувала компактний бетоноукладальник Wirtgen SP 15 з ковзною формою (опалубкою), який дає змогу спростити технологічний процес та забезпечити якісне влаштування типових бетонних конструкцій для облаштування доріг.