Аварійний ремонт на автотрасі Т-14-24 «Сколе-Славське»: роботи тривають на 4 з 5 мостів.

❗️Аварійні мости – одна з хронічних проблем Карпатського регіону.
Постійно відкладати капітальні ремонти на «кращі часи» не можливо – в якійсь момент споруда може банально розвалитись, заблокувавши рух автотрасою. Такі випадки траплялись.
Цієї весни займаємось ремонтом мостів на трасі «Сколе-Славське». Рух не перекривається, відновлюємо один з проїздів, потім інший.
✅На перших двох спорудах один перший проїзд майже готовий. Укріплені габіонами русло та конуси. Залишилось асфальтування, яке буде проводитись одночасно на всіх об’єктах.
✅На двох інших мостах демонтоване покриття. Перевлаштований дорожній конструктив на підходах. Відновлюються бетонні конструкції – шафові стінки, ригеля, балки. На одному з мостів існуючі металеві балки очищені та захищені тришаровим антикорозійним покриттям.
✅Після завершення цих робіт на одному з мостів влаштуємо нову монолітну плиту з подальшим влаштуванням монолітних тротуарів
☝️Розпочати ремонтні роботи на автошляху планували ще до війни в рамках інфраструктурного проєкту «Мале Карпатське коло».
Передбачалось, що проєкт об’єднає курортні й туристичні центри трьох областей. На Львівщині це Славське, Рожанка (Верхня і Нижня), Сколе та Плай.
Планувалось, що всі дороги «Малого Карпатського кола» отримають велодоріжки, якісне освітлення, оглядові майданчики.