Зимова експлуатація: перший снігопад відпрацьовано на відмінно

Служба експлуатаційного утримання доріг «Автомагістралі-Південь» оперативно подолала наслідки першого снігопаду в Київській, Одеській, Харківській, Дніпропетровській та Чернігівській областях.

Було мобілізовано 75 одиниць спецтехніки та понад 360 працівників.

Ліквідація слизькості на автошляхах триває у цілодобовому режимі. За останню добу використано близько 800 тонн піщано-сольової суміші.

Наша експлуатаційна служба готова до будь-якої непогоди і постійно слідкує за станом автошляхів. У разі погіршення погодних умов на дороги вийде 240 одиниць спецтехніки та 900 працівників. Розгорнуто 24 дорожньо-ремонтних пункти.

На базах компанії у п’яти регіонах до зимового сезону заготовлено:

  • 103 тис. тонн піску;
  • 37 тис. тонн технічної солі;
  • 22 тис. тонн відсіву;
  • 8,9 тис. тонн шлаку;
  • 728 тонн холодних асфальтобетонних сумішей;
  • 9050 метрів снігозахисної сітки

Довідково:

«Автомагістраль-Південь» утримує дороги у 5 регіонах загальною протяжністю 6542 км. Зокрема, 1100 км автошляхів національного, регіонального та територіального значення у Київській області. У Чернігівській області ми обслуговуємо 1600 км доріг державного значення. На Одещині компанія обслуговує 730 км автошляху М-05 «Київ – Одеса» та М-15 «Одеса – Рені». У Харківській області – 265 км доріг М-29 «Харків-Перещепине» та М-18 «Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта». Найбільшим регіоном експлуатаційного утримання залишається Дніпропетровська область, де ми обслуговуємо всі дороги державного значення загальною протяжністю майже 3 тис км.

Будуємо Україну разом!