Завершальний етап цьогорічного відновлення траси М-04 на Дніпропетровщині

Добігають кінця цьогорічні роботи з поточного середнього ремонту на двох ділянках одного з найбільш масштабних проєктів у Дніпропетровській області – автошляху М-04 «Знам’янка – Луганськ -Ізварине».
Відновлення першого відрізка траси М-04 км 151+930 – км 196+816 від м. Дніпро в напрямку Кривого Рога загальною протяжністю 44,8 км ми розпочали у серпні.
Наші бригади виконали влаштування основи та нижнього шару асфальтобетонного покриття на всій протяжності ділянки. Верхній шар влаштовано майже на 30 км автошляху.
Наразі виконуємо облаштування з’їздів та примикань, наносимо дорожню розмітку холодним пластиком, встановлюємо напрямні сигнальні стовпчики та дорожні знаки. Для забезпечення якісної організації дорожнього руху влаштовуємо в дорожньому покритті світлоповертальні елементи.
Паралельно тривають супутні роботи з облаштування роздільної смуги, планування відкосів, укріплення узбіччя, влаштування прикрайкових лотків для водовідведення, а також облаштування автобусних зупинок. На черзі – влаштування металевого бар’єрного огородження.
Крім того, проводяться роботи на восьми мостах та шляхопроводах уздовж автошляху. Зокрема, виконуємо заміну деформаційних швів, перильного огородження, ліквідацію розмивів і пошкоджень на мостових спорудах.
У жовтні ми розпочали ремонт другої ділянки автотраси М-04 – «П’ятихатському напрямку» км 72+442 – км 151+930, від межі з Кіровоградською областю до Криничанського поста поліції, протяжністю 75,4 км.
У поточному році було заплановано виконання робіт на найбільш проблемних відрізках протяжністю 13,3 км. Наші фахівці виконали регенерацію основи за методом «холодного ресайклінгу» товщиною 20 см та влаштували нижній шар із крупнозернистого асфальтобетону завтовшки 12 см. Верхній шар на цих відрізках влаштуємо наступного року.
Наразі проводимо роботи з облаштування узбіч і відкосів, а також влаштування з’їздів та примикань. Незабаром буде нанесено тимчасову дорожню розмітку.
А вже наступного року ми плануємо завершити весь комплекс робіт із поточного середнього ремонту на всій протяжності обох ділянок автошляху М-04, від межі з Кіровоградською областю до міста Дніпро. Дніпропетровщина нарешті отримає понад 120 км якісно відновленої траси міжнародного значення.