Продовжуємо реконструкцію донецького напрямку траси М-30

Продовжуємо роботи в межах реконструкції трьох ділянок донецького напрямку траси М-30 «Стрий – Ізварине» км 355+864 – км 363+822 від села Слов’янка до межі з Донецькою областю загальною протяжністю 8 км.

Проєктом передбачено перебудову існуючої двосмугової дороги другої категорії до параметрів дороги першої категорії з чотирма смугами руху. Загальна товщина нового дорожнього конструктиву сягне 73 сантиметрів.

Відновлення зазначених ділянок ми розпочали на початку грудня минулого року. Після новорічних свят на об’єкті продовжились роботи з розчищення ділянки від чагарників і дрібнолісся та розбирання старого насипу зі шлаку.

ПРОЄКТ ТАКОЖ ПЕРЕДБАЧАЄ:

  • розширення земляного полотна;
  • влаштування нового дорожнього конструктиву;
  • влаштування двохочкової водопропускної труби діаметром 1,6 м;
  • подовження існуючих водопропускних труб;
  • будівництво підземного пішохідного переходу.

Паралельно наш мостобудівельний підрозділ виконує перебудову двох мостів неподалік від села Слов’янка та спорудження підземного пішохідного переходу.

Наразі завершено демонтаж першої існуючої штучної споруди на км 355+358 та розпочато забивку паль для спорудження фундаменту під опори мосту.

На другому мості на км 358+664 завершено демонтаж старих опор, триває підготовка під влаштування буронабивних паль.

ДОВІДКОВО:

Траса М-04 «Знам’янка-Луганськ-Ізварине» – автомобільний шлях міжнародного значення протяжністю 597,7 км. Дорога є важливою транспортною артерією країни, яка проходить Кіровоградською, Дніпропетровською, Донецькою та Луганською областями.

Автошлях стане частиною найдовшої у країні магістралі М-30 «Стрий-Ізварине», яка з’єднає східні та західні області України найдовшою автодорогою у державі.

Будуємо Україну разом!