Південний обхід Дніпра буде відкрито до кінця року

Вчора один з наших наймасштабніших об’єктів на Дніпропетровщині – Південний обхід Дніпра – відвідали Міністр інфраструктури Олександр Кубраков та заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко.

Керівництво галузі відзначило високі темпи будівництва об’єкту.

За словами Олександра Кубракова, вже до кінця 2021 року планується відкрити ІІ чергу Південного обходу Дніпра.

«Роботи тут розпочались ще у 2012 році, однак через рік їх було призупинено. З 2014 року це був офіційно один із найбільших довгобудів області. Ми відновили тут роботи минулого року — наразі готовність об’єкту 90 %. Об’єкт має важливе значення не лише для міста та регіону, але й країни, адже є складовою маршруту Єдності — М-30 Стрий — Ізварине», – підкреслив Міністр інфраструктури України.

Спорудження південного обходу міста – надзвичайно складний проєкт, який має стратегічне значення. Нова об’їзна дорога має протяжність 7 км, включає шляхопровід для пропуску сільгосптехніки та дворівневі транспортні розв’язки на перетині з дорогою Н-08 та вулицею Аеропортівська. Вона дозволить спрямувати транзитний транспорт в обхід житлової забудови правобережної частини Дніпра. Автошлях також істотно зменшить транспортне навантаження на місто, що позитивно вплине на рівень безпеки дорожнього руху.

«Через місто Дніпро проходить 7 загальнонаціональних трас. Проєкт з будівництва об’їзної був розпочатий ще 2010 року, перша черга дороги – 18 км – введена в експлуатацію 22 грудня 2011 року. Потім через брак фінансування будівництво кільцевої призупинили на 10 років», – розповів Андрій Івко.

Незабаром після завершення фінальних робіт рух Південним обходом буде відкрито для всіх видів транспорту.

Південний обхід Дніпра стане частиною траси М-30, що з’єднає захід та схід України.

Нагадаємо, що будівництво цього об’єкту ми розпочали у 2019 році. Було побудовано три ділянки загальною протяжністю 3,7 км від запорізької траси Н-08 в напрямку до вул. Аеропортівська.

В минулому році роботи були розпочаті ще на чотирьох ділянках від вулиці Аеропортівська до вулиці Мільмана. Наразі на об’єкті вже виконано майже весь комплекс дорожньо-будівельних робіт. На завершальному етапі – нанесення дорожньої розмітки, облаштування тротуарів, швидкотоків, встановлення дорожніх знаків та бар’єрного огородження, монтаж опор освітлення.

Для «Автомагістраль-Південь» Дніпропетровщина є особливим регіоном. Саме у цьому регіоні компанія реалізує знакові для країни проєкти, такі як будівництво швидкісної траси Н-31 «Дніпро-Решетилівка», Північний та Південний обходи Дніпра, відновлення дороги Єдності М-30 «Стрий-Ізварине».

Саме тут сконцентровано 7 потужних виробничих баз компанії – більше ніж у будь-якому іншому регіоні нашої пристуності. На Дніпропетровщині розміщена наша гордість – науково-дослідний центр у Новомосковську. У Дніпропетровській області компанія не лише будує, але й виконує всесезонне експлуатаційне утримання майже 3 тисяч кілометрів доріг.

В регіоні вже дуже багато зроблено, але попереду нові велетенські об’єкти.

Два тижні тому ми презентували іще один мегапроєкт на Дніпропетровщині – будівництво Північного обходу міста Дніпро. Даний проєкт також дуже важливий для Дніпра, адже дозволить якісно поєднати криворізький та донецький напрямки траси М-30 «Стрий-Ізварине», які наша компанія протягом минулого та цього року відновила в межах поточного середнього ремонту.

Відтак нова об’їзна Дніпра, чотирисмугова дорога протяжністю 6,6 км, пройде в об’їзд житлової забудови, розвантажить від транзитних автомобілів та великогабаритних фур вулиці Новокодацького району та допоможе вирішити проблему заторів.

Будуємо Україну разом!