Триває підготовка до будівництва естакади на Північному обході Дніпра

Після новорічних свят відновились роботи на одному із наймасштабніших проєктів компанії на Дніпропетровщині – Північному обході міста Дніпро! На об’єкті активними темпами тривають підготовчі роботи.

Будівництво Північного обходу Дніпра ми розпочали на початку листопада 2021 року. За цей час було виконано перенесення трамвайної лінії на перетині вул. Кайдацький Шлях та проспекту Свободи.

Наразі на об’єкті проходять наступні роботи:

  • розчищення ділянки від чагарників та дрібнолісся;
  • комплекс робіт з підготовки до відновлення водовідвідного колектора, який пролягає на глибині 30 метрів;
  • вивіз сміття;
  • планування рельєфу поблизу коксохімзаводу (засипка ям глибиною до 20 метрів);
  • облаштування території для спорудження будівельного містечка.

Незабаром на об’єкті стартуватиме перенос інженерних комунікацій і спорудження будівельного містечка.

Також мостобудівельний підрозділ «Автомагістралі-Південь» розпочне роботи з будівництва естакади довжиною 1069 метрів.

Мостова споруда стане продовженням Кайдацького мосту та складатиметься із залізобетонних балок довжиною від 21 до 33 метрів та металевих прогонів, які матимуть довжину від 80 до 110 метрів. Естакада пройде над трамвайними і залізничними коліями, а також над промзоною, які знаходяться між пр. Свободи та вул. Маяковського. Металеві прогони естакади над територією заводу буде влаштовано за унікальною технологією поздовжнього насуву.

Основний комплекс дорожніх робіт на об’єкті стартуватиме вже на початку весни із настанням сприятливих погодних умов. Під час будівництва обсяг земляних робіт складе 2,6 млн м3. Буде використано понад 72 тис. тонн асфальтобетонних сумішей, більше 21 тис. тонн бетону та 8,6 тис. тонн металу.

Також проєктом передбачено будівництво ще двох окремих штучних споруд: шляхопроводу над заводськими коліями довжиною 161,3 м та залізничного шляхопроводу довжиною 114 м.

У піковий період у проєкті буде задіяно близько 500 працівників та більше 200 одиниць спецтехніки. Завершити всі роботи на об’єкті плануємо за два роки.

ДОВІДКОВО:

Північний обхід Дніпра – один із найбільших довгобудів Дніпропетровської області. Його спорудження розпочалось близько десяти років тому, проте через брак коштів роботи на об’єкті зупинились.

Будівництво цього об’єкту має стратегічне значення для міста. Нова об’їзна Дніпра протяжністю 6,6 км поєднає Кайдацький міст із ділянкою криворізького напрямку траси М-30 «Стрий-Ізварине» та розвантажить від транзиту автомобілів та великогабаритних фур вулиці Новокодацького району та допоможе вирішити проблему заторів.

Після завершення робіт пропускна спроможність Північного обходу Дніпра складе понад 2 600 автомобілів на годину.

Будуємо Україну разом!