Розпочали ремонт об’їзду зруйнованого мосту на Сумщині

За підсумками 2021 року компанія відновила на Сумщині 112 км автодоріг. Найбільший наш минулорічний проект в регіоні – траса Н-12 Суми-Полтава.
Плани на цей рік були не менш амбітними. Зокрема, компанія виграла тендер на капітальний ремонт мосту довжиною 150 метрів через річку Сейм в селі Чумаково. Це траса Т-19-10, що сполучає Путивль із Сумами.
Наразі міст повністю зруйнований.
Окупанти підірвали його, тікаючи з області.
Міст можна об’їхати місцевими дорогами. Це приблизно 27 кілометрів. Сьогодні увесь потік транзитного транспорту рухається саме цим шляхом, долаючи по дорозі невеличкий вцілілий містечок.
Але місцева мережа вже не витримує навантаження, покриття швидко руйнується. На деяких ділянках транспорт тягнеться узбіччями.
Відсьогодні розпочали аварійний ремонт однієї з ділянок об’їзду. Роботи передбачають фрезерування, виправлення профілю з додаванням нового матеріалу та влаштування шару дрібнозернистого асфальтобетону.
Протяжність ділянки 2,7 км.
Заплановано відновити і невеличкий аварійний міст. Споруда не була пошкоджена внаслідок бойових дій, але фактично розвалюється на очах.
Загалом на Сумщині знищено 5 мостів на дорогах державного значення. Поки що планується відновити два з них. Для повного відновлення інфраструктури потрібна дуже важлива умова – наша Перемога!