Розпочали ремонт дороги до Нікополя Р-73 у Запорізькій області

У Запорізькій області «Автомагістраль-Південь» почала реалізацію важливого інфраструктурного об’єкта – відновлення 7-кілометрової ділянки автодороги Р-73 від розв’язки на трасі Н-08 до межі з Дніпропетровською областю.

Автомобільна дорога Р-73 є найкоротшим шляхом з Дніпра до Нікополя. Цей напрямок має важливе значення насамперед для пасажиро-та вантажоперевезень між крупними промисловими містами Дніпропетровщини. Незважаючи на ямковий ремонт, який проводився у попередні роки, стан дорожнього покриття є вкрай незадовільним: значні тріщини, напливи, колійність. Проте вже за кілька місяців дана ділянка дороги буде комфортною та безпечною для проїзду.

Наразі проводимо фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття. Із початку цього тижня дорожнє покриття знято на площі понад 25 тис. кв. м. Також проводимо очищення придорожньої смуги від чагарникової рослинності.

На об’єкті працюють 25 працівників та 10 одиниць дорожньо-будівельної техніки.

Невдовзі плануємо на окремих ділянках посилити дорожню конструкцію та розпочати влаштування вирівнюючого шару дорожнього покриття з крупнозернистого асфальтобетону на всій протяжності ділянки. Після цього буде влаштовано 5-сантиметровий верхній шар покриття зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

Також будуть проведені роботи зі влаштування водовідвідних споруд, автобусних зупинок, встановлення нових дорожніх знаків та нанесення дорожньої розмітки.

Поточний середній ремонт відрізку регіонального автошляху км 0+000 – км 6 +935 виконуємо за програмою «Велике будівництво». Завершити дорожньо-ремонтні роботи заплановано в серпні поточного року.

Нагадаємо, що «Автомагістраль-Південь» у Запорізькій області, окрім ремонту ділянки автодороги Р-73, відновлює трасу Н-30 “Василівка-Бердянськ” – один із основних туристичних маршрутів у напрямку курортів Азовського моря.