На дорозі Т-13-06 “Сєвєродонецьк-Новоайдар” завершено влаштування нижнього шару дорожнього покриття

Завершено виконання частини основного етапу робіт з відновлення дороги Т-13-06 «Сєвєродонецьк – Новоайдар», яке є одним із пріоритетних завдань президентської програми «Велике будівництво». У стислі терміни жителі прифронтових територій Луганської області вже цього року зможуть користуватися якісним та безпечним автошляхом.
Надважливим цей проєкт є і для «Автомагістралі-Південь». Луганщина є 10-ю областю нашої присутності, тож якісно відновлена майже 40-кілометрова ділянка дороги стане своєрідною візиткою нашої компанії в регіоні. І новим стандартом вітчизняного дорожнього будівництва: як у стислі терміни розгорнути виробництво та одночасно виконати кілька етапів ремонтних робіт стабільно високої якості.
За два останні місяці на всій протяжності ділянки ремонту ми відфрезерували зношене дорожнє покриття та влаштували посилену основу товщиною 15 см із суміші фрезерованого матеріалу та ЩПС, оброблених комплексним в’яжучим (СФОВ). Суміш на об’єкт ремонту постачали з нової виробничої бази поблизу Сєвєродонецька, на якій наприкінці квітня розпочали експлуатацію змішувальної установки.
Також наші асфальтоукладальні бригади завершили влаштування нижнього шару дорожнього покриття із крупнозернистого асфальтобетону товщиною 10 см на основному проїзді. Вся майже 40-кілометрова ділянка дороги від селища Новоайдар у напрямку міста Сєвєродонецьк уже стала відчутно комфортною для проїзду.

На черзі – влаштування верхнього шару зі щебенево-мастикового асфальтобетону. Наразі стартував наступний етап ремонту – укладання фінішного верхнього шару покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону, який плануємо завершити до середини липня. Після цього, відповідно до затвердженого технічного завдання та графіку робіт – приступимо до облаштування та благоустрою дороги: відновимо водовідвідні споруди, очистимо придорожню смугу від чагарників та порослі, виконаємо досипку та укріплення узбіч, влаштуємо з’їзди та автобусні зупинки, встановимо нові дорожні знаки, сигнальні стовпчики та бар’єрне огородження, а також нанесемо дорожню розмітку.

Загалом уже наприкінці літа відновлена ділянка траси Т-13-06 “Сєвєродонецьк – Новоайдар” буде здана в експлуатацію як частина повністю оновленого маршруту від Станиці Луганської до Сєвєродонецька протяжністю 128,2 км.