Другий рік поспіль “Автомагістраль-Південь” бере участь у проекті «Зважування автомобілів у русі» (Weight-in-Motion), який допоможе зменшити кількість вантажівок з понаднормовим завантаженням на дорогах столиці

Перевантажені фури — найбільш руйнівний фактор для автомобільних доріг. Другий рік поспіль “Автомагістраль-Південь” бере участь у проекті «Зважування автомобілів у русі» (Weight-in-Motion), який допоможе зменшити кількість вантажівок з понаднормовим завантаженням на дорогах столиці.

Минулоріч ми підготували дорожнє полотно для чотирьох таких комплексів.
З початку цього тижня перевлаштовуємо покриття правого проїзду по ходу пікетажу на WIM4 автомобільної дороги Р-03 Північно-східний обхід міста Бориспіль, км 19+543. Після чого наші партнери почнуть монтаж сенсорів зважування в русі. Роботи виконуються без повного перекриття, з почерговим перенаправленням руху одного проїзду на суміжний, згідно з погодженою в поліції схемою організації дорожнього руху на тимчасове положення.

Усі роботи на ділянці займуть до двох тижнів. На об’єкті працюють 20 співробітників компанії та 11 одиниць спецтехніки. Після завершення встановлення WIM4 розпочнемо роботи щодо забезпечення організації руху на тимчасове положення на WIM5 автомобільної дороги державного значення М-05 «Київ-Одеса», км 31+800.
У подальшому на цій ділянці буде перевлаштовано верхній шар покриття та змонтовано сенсори зважування в русі.

Система WiM – ефективний інструмент у боротьбі з перевантаженим великогабаритним транспортом. Завдяки вмонтованим у дорожнє покриття датчикам система дозволяє точно визначити вагу вантажівки. WiM облаштований й іншими інтерактивними модулями. Камери фіксують швидкість, габарити, номерні знаки транспортного засобу. Система дозволяє ідентифікувати перевантажений автомобіль без зупинки руху. Зведена інформація передається на пристрої інспекторів та фіксується у базі даних.

У межах пілотного проекту Укравтодору та ЄБРР, над яким працює “Автомагістраль-Південь” у консорціумі з двома компаніями, навколо Києва буде влаштовано шість пунктів зважування у русі. У подальших планах дорожнього агентства — встановити 200 таких конструкцій по всій Україні.