До Дня Києва жителі столиці отримають повністю відновлену вулицю академіка Туполєва

На вул. Академіка Туполєва у столиці розпочався завершальний етап реконструкції. Наші асфальтобетонні ланки вкладають верхній шар дорожнього покриття зі щебенево-мастикового асфальтобетону на ділянці протяжністю 3,1 км.

Для виконання робіт залучено понад 70 працівників та 50 одиниць техніки. Роботи зі влаштування ЩМА-20 стартували від перетину вул. Академіка Туполєва з вул. Стеценка у бік просп. Перемоги. Заплановано влаштувати верхній шар покриття товщиною 5 см на площі 46 тис. Асфальтобетонні суміші на об’єкт постачаємо тентованими самоскидами з виробничої бази поблизу Василькова.

Дорога на вулиці Академіка Туполєва має чотири смуги руху по 3,5 м кожна. На час виконання робіт рух транспорту організовано почергово по одній половині проїзної частини у реверсному режимі за погодженою у Нацполіції схемою організації дорожнього руху. Звертаємо увагу водіїв на встановлені тимчасові дорожні знаки та необхідність дотримання правил дорожнього руху та вказівок регулювальників.

Після влаштування верхнього шару розпочнемо підготовку до нанесення дорожньої розмітки холодним пластиком, у визначених проєктною документацією місцях встановимо елементи примусового зниження швидкості, 300 антипаркувальних стовпчиків, а на потенційно небезпечних пішохідних переходах змонтуємо острівки безпеки з композитних матеріалів.

Завершення всіх робіт з відновлення вул. Академіка Туполєва заплановане до Дня Києва.

Реконструкцію вул. Академіка Туполєва на замовлення КП «Київавтодор» ми розпочали у жовтні 2018 року. Відповідно до проєктної документації, проїзну частину вулиці розширили до 15 м.
Основу дороги виконали із двох шарів щебенево-піщаної суміші, верхній шар якої укріплений цементом. Нижній та середній шари асфальтобетонного покриття було влаштовано також торік. По обидва боки проїзної частини влаштовано тротуари із фігурних елементів мощення (ФЕМ) та велосипедні доріжки.
Також проведено перекладання інженерних і теплових мереж, водогону та газопроводу, встановлено зовнішнє освітлення на опорах, контактну мережу тролейбусу, світлофорні об’єкти, нові дорожні знаки, зупинки громадського транспорту, пішохідне огородження, дощову каналізацію, виконано благоустрій та озеленення прилеглої до вулиці території.