На Волині відновлено три ділянки автошляху Р-15

Верхній шар покриття влаштовано на трьох ділянках у межах поточного середнього ремонту автошляху Р-15 «Ковель-Володимир-Волинський-Червоноград-Жовква» у Волинській області.
На першій ділянці – на під’їзді до Володимира-Волинського з Ковеля км 0+000 – км 1+250 протяжністю 1,25 км – бригади «Автомагістралі-Південь» відфрезерували зношене асфальтобетонне покриття, виконали локальне посилення дорожньої основи та влаштували два шари асфальтобетонного покриття: нижнього – з крупнозернистої суміші товщиною 10 см і верхнього – зі щебенево-мастикового асфальтобетону товщиною 5 см.
Основні роботи на ділянці завершені. Наші фахівці виконують супутні роботи, а саме: влаштування примикань, пішохідних доріжок та автобусних зупинок, укріплення узбіччя, встановлення системи освітлення, дорожніх знаків та нанесення розмітки.
Ще одна ділянка, на якій ми закінчили роботи у верхньому шарі, – об’їзд Володимира-Волинського, км 0+000 – км 3+800. Цей відрізок автошляху Р-15 має стратегічне значення, оскільки забезпечує об’їзд центральної частини міста для транспортного потоку, який прямує трасою зі Львівської області до Луцька. Загальна протяжність оновленої ділянки становить 3,8 км. На ній ми влаштували шар основи із щебенево-піщаної суміші, укріпленої цементом, товщиною 15 см, вирівнюючий шар із крупнозернистого асфальтобетону завтовшки 10 см та верхній шар покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону товщиною 5 см.
Також виконано комплекс робіт із відновлення ширини дороги до нормативних параметрів – з 7 м до 8,5 м.
На цій ділянці наші фахівці влаштували зупинкові майданчики, пересічення та примикання. Також були проведені роботи на мосту через річку Луга, зокрема відновлено деформаційні шви. На черзі – облаштування посадкових майданчиків на зупинках громадського транспорту, укріплення узбіч, встановлення дорожніх знаків та нанесення дорожньої розмітки.
На третій ділянці – між селом Верба та містом Володимир-Волинський, км 42+000 — 44+708 та км 45+255 – км 48+670 протяжністю 6,12 км – влаштовано посилену основу зі щебенево-піщаної суміші, укріпленої цементом, та два шари асфальтобетонного покриття.
Нині на ділянці тривають роботи з відновлення мосту через меліоративний канал біля села Верба. Наш мостобудівельний підрозділ проводить влаштування перехідних плит та монолітної залізобетонної плити. Також виконуємо роботи з облаштування узбіч, тротуарів, примикань та автобусних зупинок.
Повне завершення робіт на всіх ділянках автошляху та здача об’єктів ремонту в експлуатацію планується наприкінці поточного року.
Незабаром місто Володимир-Волинський нарешті отримає якісні дороги на об’їзді та в’їзді до міста, що забезпечить комфортні та безпечні умови для пересування автошляхом і місцевим мешканцям, і транзитному транспорту.