Ми розпочинаємо важливий етап робіт на трасі Н-31 «Дніпро–Решетилівка» – будівництво транспортної розв’язки кільцевого типу на «нульовому» кілометрі автошляху

“Автомагістраль-Південь” розпочинає важливий етап робіт на трасі Н-31 «Дніпро–Решетилівка» – будівництво транспортної розв’язки кільцевого типу на «нульовому» кілометрі автошляху. Кругове перехрестя буде влаштовано на місці існуючого пересічення основної дороги з дорогою в напрямку до міста Кам’янське та смт. Петриківки. Дана розв’язка має дуже велике значення. По-перше, влаштування цієї розв’язки стане “логічною крапкою” початкового етапу будівництва нової дороги. Адже до кінця 2019 року заплановане введення в експлуатацію та відкриття руху на перших 11 км новозбудованої дороги, що забезпечить об’їзд для транзитного транспорту населеного пункту Лобойківка. По-друге, організація кільцевого руху саме на цьому перехресті значно підвищить безпеку руху, адже дана ділянка наразі є місцем концентрації ДТП, на якій лише минулоріч відбулося кілька трагічних та резонансних дорожніх аварій.

На даний час наші фахівці вже влаштували тимчасові об’їздні дороги для забезпечення руху транспорту на період будівництва розв’язки та приступили до фрезерування старого покриття на перехрещенні доріг. Весь комплекс основних робіт на транспортній розв’язці заплановано виконати до середини листопада.

Також паралельно організовано виконання робіт на інших ділянках будівництва траси Н-31. На ділянках від 11 до 19 км наші окремі бригади виконують відсипку земляного полотна, влаштування шарів основи дорожнього одягу, влаштування штучних споруд із металевих гофрованих конструкцій (МГК).

В поточному році на даній ділянці, окрім повного завершення вказаних робіт, також заплановано влаштування 5 км нижніх шарів асфальтобетонного покриття.

Загалом на об’єкті будівництва для виконання робіт залучено понад 150 од. дорожньо-будівельної техніки та понад 220 працівників.

ДОВІДКОВО:

Нова траса Н-31 по території Дніпропетровської області буде дорогою першої категорії загальною протяжністю 57 км з чотирма смугами для руху, у деяких місцях з розширенням до шести смуг. Дорога не проходить через населенні пункти і фактично функціонуватиме як європейський автобан. Завершити будівництво Н-31 планують до 2022 року. У 2017-2018 роках на нову автотрасу виділили 560 млн. грн., а цьогорічні асигнування сягнуть 1,2 млрд. грн.