«Автомагістраль-Південь» завершила основний етап ремонту автошляху М-15 «Одеса-Рені» (на м. Бухарест)

Упродовж 2016-2018 років наша компанія відремонтувала 78,85 км дороги, влаштувала понад 790 тис. м2 покриття, уклала понад 290 тис. т асфальтобетонних сумішей. Уперше в Одеській області на всій ремонтованій ділянці виконувався повний комплекс робіт з поточного середнього ремонту з капітальним відновленням основи дорожнього полотна за передовою технологією «холодного ресайклінгу», яка передбачає фрезерування асфальтобетонного покриття, перемішування матеріалу з в’яжучими (цементом та бітумною емульсією) ресайклером, профілювання та ущільнення.

Також нововведенням ремонтних робіт стало нанесення на пішохідних переходах сучасної дорожньої розмітки із застосуванням холодного пластику, який має більш тривалий термін експлуатації.

Компанія «Автомагістраль-Південь» забезпечила комфортний та безпечний рух автотранспорту відновленим покриттям, облаштувавши автодорогу знаками та металевим огородженням. На ділянках шляху км 139+700 та км 144+100 влаштовані два острівці заспокоєння руху, які змушують водіїв автотранспорту зменшити швидкість на початку населеного пункту. Гарантія на нове дорожнє полотно складає понад 5 років за умов належної експлуатації.

Заключним етапом ремонту на 2019 рік заплановано завершення робіт із забезпечення дорожнього руху, які включають: нанесення постійної горизонтальної розмітки, встановлення автопавільйонів, улаштування системи освітлення, встановлення дорожних знаків та металевого огородження. Ці роботи поновляться за сприятливих погодних умов та затвердження планів фінансування.