«Автомагістраль-Південь» розпочала асфальтні роботи в рамках міжнародного контракту з реконструкції дороги М3 «Кишинів-Джурджулешти» (Молдова)

«Автомагістраль-Південь» розпочала асфальтні роботи в рамках міжнародного контракту з реконструкції дороги М3 «Кишинів-Джурджулешти» (Молдова). Наш перший “закордонний” шар асфальтобетону з’явився на ділянці км 151+100 – км 151+470 – це тимчасова об’їзна дорога для забезпечення руху транспорту на час виконання робіт з перебудови мосту на км 151+251.
Попри те, що дана ділянка має протяжність лише 400 метрів, вона відіграє значну роль для подальшого виконання робіт за проектом. Окрім забезпечення об’їзду місця будівництва мосту, дана ділянка є тестовою. Відповідно до вимог нашого молдавського контракту, всі шари дорожнього покриття спочатку повинні бути влаштовані на випробувальній ділянці, на якій згодом будуть відібрані зразки влаштованого асфальтобетону для тестування в лабораторії на відповідність технічним вимогам. На основі результатів випробувань служба інженера-резидента видає дозвіл щодо подальшого виконання робіт з влаштування відповідного шару асфальтобетону на основній дорозі.
Асфальтобетонна суміш для тестової ділянки виготовлена на нашому новому надсучасному заводі, що розміщений поблизу міста Вулканешти. Даний асфальтобетонний завод Marini Top Tower 3000 італійського виробництва продуктивністю 240 тонн суміші на годину, був змонтований в кінці травня 2019 року.
На виробничій базі організовано роботу випробувальної лабораторії, яка була атестована національним центром акредитації Республіки Молдова та отримала відповідний сертифікат. Дана лабораторія забезпечує постійний вхідний контроль якості всіх матеріалів і компонентів, перевіряє якість виготовленої продукції та проводить тестування виконаних робіт безпосередньо на дорозі. Відповідно до умов контакту, всі матеріали, які використовуються для виробництва, повинні відповідати нормативам, що діють на території держави, де реалізується проект.

ДОВІДКОВО:
За контрактом між урядом Молдови та «Автомагістраль-Південь» передбачено виконання робіт на двох ділянках дороги М3 «Кишинів-Джурджулешти»: км 96+800 — км 151+200 (54,4 км) та ділянка км 151+200 — км 171+290, км 179+650 — км 190+750 (загалом 31,19 км).
На першій ділянці наша компанія відремонтує 9 мостів, завершить влаштування асфальтобетонного покриття на 12 км дороги. А також на всій протяжності ділянки буде проведено повний комплекс робіт з благоустрою дороги. На другій ділянці дороги (від 151 до 190 км) заплановано провести земляні роботи загальним обсягом майже 400 тис. м3, влаштувати нову дорожню конструкцію на всій протяжності та побудувати два нових мости. Контракт розрахований на три роки.