В одеському аеропорту завершено «місію»  бетоноукладача Gomaco GP4

В одеському аеропорту завершено «місію»  бетоноукладача Gomaco GP4

«Автомагістраль-Південь» завершила комплекс робіт з влаштування «важкого бетону»  американським бетоноукладачем Gomaco GP4 в одеському аеропорту.

Останні кубометри «важкого бетону» бетоноукладач виконав на руліжній доріжці, якою літаки прямуватимуть із перону на злітно-посадову смугу,  РД-С3 та на узбіччі торця ШЗПС. Перед тим було забетоновано 46 тис. кв. м. площі перону.

Торік Gomaco GP4 виконав укладання «важкого бетону» на 2800 м злітно-посадкової смуги, яку ми збудували паралельно до існуючої ЗПС аеродрому.

Верхній шар покриття ЗПС влаштовано із «важкого» бетону товщиною 40 см. До складу Gomaco GP4 входять бетоноукладач, система автоматичного занурення арматурних стержнів і «фінішер» для захисту бетонної суміші від випаровування води та нанесення текстури, шорсткості. Використання Gomaco GP4 дозволило укладати бетон товщиною  40 см з використанням ковзноі опалубки ( без стаціонарної) на проектну ширину 8 м за один прохід. «Автомагістраль-Південь» стала першою компанією у Східній Європі, яка інвестувала в обладнання саме американського виробника.

Загалом за проєктом реконструкції аеровокзального комплексу було укладено понад 700 тисяч тон сумішей, вироблених на двох бетонних заводах та грунтозмішувальній  установці нашої компанії, розташованих на об’єкті будівництва.

Надалі бетоноукладач Gomaco GP4 буде підготовлено до транспортування та він продовжить роботу на ще одному об’єкті будівництва доріг. Але перед новими звершеннями його очікує модернізація, яка дозволить укладати покриття ще більшої ширини.  А бетонні роботи на невеликих ділянках аеродрому ми виконаємо з використання засобів малої механізації, що передбачено проектом. Завершити їх плануємо до кінця червня.

До робіт залучено понад 120 співробітників та близько 40 одиниць техніки.

Окрім бетонних робіт, продовжуємо монтаж периметрового огородження з боку овідіопольської дороги, для чого проводимо розчищення ділянок від зелених насаджень за погодженою схемою робіт, виконуємо агротехнічні роботи на льотній смузі. Після цього масштабний етап проєкту капітального будівництва злітно-посадкової смуги одеського міжнародного аеропорту буде завершено.