Розпочався фінішний етап капітального відновлення вулиці Личаківська у Львові

Розпочато роботи з влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття при капітальному ремонті однієї з найдовших вулиць Львова – Личаківської, яка з’єднує обласний центр з містом Винники.
Наприкінці травня наша компанія розпочала масштабний і надзвичайно складний проєкт капітального ремонту на відрізку вулиці Личаківська між Львовом та Винниками протяжністю ділянки понад 4 км.
Згідно з проєктом, ми виконали значний обсяг підготовчих робіт, який передбачав розчищення придорожньої смуги від кущів, дрібнолісся, пошкоджених та аварійних дерев.
Після цього дорожні бригади виконали холодне фрезерування зношеного асфальтного покриття фрезою середньою глибиною 15 см із розбиранням та перевлаштуванням дорожнього одягу в місцях вирівнюванням поздовжнього профілю дороги.
Перша черга асфальтобетонних робіт на ділянці вже завершена. Проведено влаштування двох нижніх шарів покриття із крупнозернистої асфальтобетонної суміші. Нещодавно вже розпочались роботи зі влаштування верхнього шару покриття зі щебенево-мастикового асфальтобетону товщиною 5 см.
Окрім капітального відновлення дорожнього покриття основної ділянки автошляху, паралельно проводяться роботи на окремому відрізку довжиною 600 метрів, який знаходиться в густонаселеному районі Львова, від вулиці Букової до заводу «Ензим».
Капітальний ремонт покриття на цій ділянці було дещо відтерміновано через необхідність повного перевлаштування комунікацій, які перебували в аварійному стані. Наразі там проводиться влаштування нового господарсько-побутового каналізаційного колектора та реконструкція дощового каналізаційного колектора.
Після відновлення інженерних мереж, на цій ділянці буде влаштовано капітальне покриття, яке передбачає посилену дорожню основу загальною товщиною 35 см із двох шарів щебенево-піщаної суміші: С-5 та С-7 укріпленої цементом марки М40 та три шари асфальтобетонного покриття загальною товщиною 23 см.
Крім того, ведуться роботи зі влаштування бордюрів, пішохідних та велосипедних доріжок, бетонуються фундаменти під опори зовнішнього освітлення.
Для безперешкодного та зручного пересування вулицею Личаківською осіб з обмеженими фізичними можливостями проєктом капітального ремонту передбачено пониження бортового каменю, позначення наближення до пішохідного переходу та посадкових майданчиків плиткою з тактильним покриттям.
До робіт на об’єкті задіяно понад 40 одиниць техніки та 60 працівників.
До моменту завершення основних ремонтних робіт транспортне сполучення між Львовом і Винниками відбуватиметься об’їздною дорогою через село Лисиничі згідно з тимчасовою схемою, погодженою із Нацполіцією.
Завершити капітальне відновлення вулиці Личаківської та ввести дорогу в експлуатацію планується до кінця поточного року.