На Запоріжжі у цілодобовому режимі тривають роботи з відновлення дороги до Бердянська

На Запоріжжі у цілодобовому режимі тривають роботи з відновлення дороги до Бердянська

Відновлення дороги Н-30 «Василівка-Бердянськ» у Запорізькій області за програмою «Велике будівництво» одночасно проводимо вже на трьох суміжних ділянках від км 32 до км 112. Роботи виконуємо у цілодобовому режимі з залученням понад 240 працівників та 130 одиниць дорожньої техніки.

Відтак на ділянці км 89+526 – км 112+026 вже завершено фрезерування зношеного дорожнього покриття, виконано влаштування шару нової основи із суміші фрезерованого матеріалу та ЩПС обробленої комплексним в’яжучим (СФОВ).

Окрім цього, асфальтоукладальні ланки також виконали влаштування нижнього шару покриття з крупнозернистого щільного асфальтобетону на всій протяжності ділянки дороги та наразі проводять роботи з укладання верхнього шару зі щебенево-мастикового асфальтобетону, який виконано на протяжності 23 км площею 191 тис. кв. м.

Асфальтобетонні суміші на об’єкт безперервно постачаємо з виробничої бази в селі Новополтавка Чернігівського району Запорізької області, де цілодобово працює високопродуктивний мобільний асфальтобетонний завод MARINI XPRESS 2500, а для приготування СФОВ використовуємо змішувальну установку MARINI сoldFALT400, розміщену в місті Токмак поблизу ділянки виконання робіт.

На даній ділянці також паралельно виконуємо роботи з укріплення узбіч, влаштування бортових каменів та пішохідних доріжок у межах населених пунктів, облаштування автобусних зупинок та примикань.
На іншій ділянці дороги км 32+010 – км 55+082 також завершено роботи з фрезерування. Тут у нічну зміну тривають роботи з влаштування вирівнюючого шару із крупнозернистого асфальтобетону, який виконано на протяжності 9,5 км та площею понад 74 тис.кв.м.

Для безпеки робіт асфальтоукладач оснащено додатковим освітленням, а біля регулювальників на дорозі встановлено світлові щогли, які забезпечують безпечні умови та освітлення місць виконання робіт.
На ділянці дороги км 55+082 – км 89+526, на якій у 2018 році ми відновили відрізок протяжністю 17,3 км, з початку травня поточного року розпочато роботи з фрезерування решти старого зношеного покриття.

Незабаром слідом також розпочнемо влаштовувати посилену основу зі СФОВ та вирівнюючий шар із крупнозернистого асфальтобетону.
Під час виконання робіт на ділянках траси Н-30 «Василівка-Бердянськ» рух автотранспорту організовано однією половиною проїзної частини у реверсному режимі. Тому перепрошуємо водіїв за тимчасові незручності та звертаємо увагу на встановлені тимчасові дорожні знаки, необхідність дотримання правил дорожнього руху та вказівок регулювальників.

Поточний середній ремонт ділянки траси Н-30 «Василівка-Бердянськ» у Запорізькій області ми розпочали на початку березня 2020 року. На цьому об’єкті у стислі терміни заплановано відновити дорожнє покриття загальною протяжністю понад 60 км, щоби забезпечити проїзд автотранспорту із Запоріжжя до курортного міста на Азовському морі.