Другий день Paris InfraWeek: французький бізнес зацікавлений розвивати інфраструктуру спільно з українськими компаніями

Головною подією другого дня візиту української делегації до Франції на Paris InfraWeek була зустріч із найбільшим об’єднанням французьких компаній та підприємств MEDEF (Mouvement des entreprises de France).

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков презентував представникам великого французького бізнесу – Airbus, Alstom, провідних інжинірингових та дорожньо-будівельних компаній, найбільш важливі інфраструктурні проєкти, заплановані до реалізації в Україні.

У посольстві України у Франції за сприяння посла нашої країни Вадима Омельченка продовжилось спілкування з французьким бізнесом.

Делегація «Автомагістраль-Південь» провела окремі переговори з великими французькими будівельними компаніями – Vinci S.A , Bouygues SA, Eiffage SA щодо можливого співробітництва та кооперації в реалізації великих інфраструктурних проєктів.

«Французькі партнери зацікавлені у кооперації з провідним українським бізнесом, у розвитку присутності в Україні, інвестиціях у нашу країну. Україна сприймається як держава, цікава для інвесторів. Ми це постійно відчували. Французи вважають, що наша країна на шляху до стрімкого розвитку економіки, і готові допомагати», – зазначив генеральний директор нашої компанії Микола Тимофеєв.

Делегація «Автомагістраль-Південь» домовилась провести додаткові раунди перемовин вже на території України з метою підписання угод та меморандумів про подальше співробітництво.

«Під час зустрічей з крупним французьким бізнесом ми презентували концептуальне рішення по концесійному проєкту дороги Краківець-Львів-Броди-Рівне, обговорювалися питання можливого залучення фінансування для реалізації даного проєкту, кооперації з крупним французьким бізнесом», – резюмував Микола Тимофеєв.