Більшу частину відремонтованої вулиці Академіка Туполєва у Києві відкриють для проїзду транспорту ще до початку літа

Тривають роботи з реконструкції автомобільної дороги по вул. Академіка Туполєва у Києві. На майже 2-кілометровому відрізку між вулицями Естонською та Турчина дорожні будівельники «Автомагістралі-Південь» влаштовують нижній та середній шари асфальтобетонного покриття. Упродовж десяти днів на влаштоване покриття також нанесуть тимчасову дорожну розмітку, й більшу частину вулиці відкриють для проїзду транспорту.

«Зараз послідовно виконуємо роботи з влаштування нижнього та середнього шарів покриття із асфальтобетонної суміші товщиною 8 сантиметрів кожен. Паралельно встановлюємо бортові камені, влаштовуємо тротуари та велодоріжки, виконуємо підключення систем освітлення та перенесення світлофорів згідно з затвердженої схеми організації дорожнього руху. Відтак на цей відрізок дороги, який становить 60% від загальної довжини вулиці, незабаром буде нанесено тимчасову розмітку, аби мати можливість відкрити її для руху автотранспорту»,  – розповів інженер відділу технічного контролю «Автомагістралі-Південь» Вадим Голота.

За його словами, на прилеглому до вул. Естонської відрізку дороги у бік проспекту Перемоги триває розбирання старого дорожнього покриття та влаштування нової дорожньої основи із щебенево-піщаних сумішей, верхній шар, якої укріплений з додаванням цементу.

У роботах на об’єкті задіяно близько 45 працівників та 35 одиниць техніки «Автомагістралі-Південь».

Рух транспорту від проспекту Перемоги до вул. Стеценка заплановано відкрити влітку. Влаштування верхнього шару покриття передбачено на наступний рік.