«Автомагістраль-Південь» ремонтує трасу від Покровська до Добропілля за сучасними технологіями

Поточний середній ремонт дороги Т-05-15 Олександрівка-Покровськ-Костянтинопіль

Триває поточний середній ремонт дороги загального користування державного значення Т-05-15 Олександрівка-Покровськ-Костянтинопіль, яка йде в обхід тимчасово окупованої території. На ділянці від Білецького до Покровська завдовжки 11,9 км працюють спеціалісти нашої компанії.

Ця дорога 2-ї технічної категорії перебуває у вкрай незадовільному стані, бо майже відсутня основа. Для її відновлення використовується технологія холодного ресайклінгу, яка дозволяє досягти структурної цілісності та зміцнення дорожнього одягу за рахунок улаштування додаткового шару зі спеціальної суміші відфрезерованого матеріалу, цементу та емульсії.

Наступного тижня дорожні робітники перейдуть до чергового етапу відновлення покриття – укладання вирівнюючого шару з дрібнозернистої асфальтобетонної суміші завтовшки 5 см. Ця технологія – справжній порятунок для доріг із надмірним транспортним навантаженням і високою інтенсивністю руху.

Загальна вартість ремонту ділянки дороги становить 119,899 млн. грн. Роботи фінансуються із Державного дорожнього фонду (кошти від так званого «митного експерименту»).

До ремонту задіяні близько 40 співробітників компанії та 30 одиниць техніки.

Проектом передбачено відновлення дорожнього одягу та основи, ремонт штучних споруд, нанесення розмітки та встановлення дорожніх знаків.

Увесь комплекс робіт заплановано завершити до середини листопада 2018 року.