«Автомагістраль-Південь» забезпечить якісне автотранспортне сполучення міста Суми зі столицею

Автомобільні дороги, неремонтовані десятиліттями, нарешті дочекалися відновлення. «Автомагістраль-Південь» розпочала основний етап робіт з капітального ремонту автошляху загального користування державного значення Н-07 «Київ-Суми-Юнаківка». Спершу планується виконати ремонт п’ятикілометрового відрізку шляху на межі Чернігівської та Сумської областей.

Капітальний ремонт ділянки км 208+341 – км 213+260 виконується на замовлення Служби автомобільних доріг у Сумській області та передбачає відновлення покриття починаючи з основи, що дозволить забезпечити необхідну міцність та довговічність дорожньої конструкції вцілому. Підготовчі роботи розпочалися ще минулого місяця. Співробітниками «Автомагістралі- Південь» виконано зняття верхнього шару грунту на узбіччях та укосах, очищення водопропускних труб, видалення чагарників та дрібнолісся в придорожній смузі. Наразі також завершено проведення підготовчих робіт з розпушування дорожнього покриття перед подальшим влаштуванням дорожньої основи з використанням сучасної технології холодного ресайклінгу.

«Упродовж двох тижнів методом холодного ресайклінгу заплановано відновити дорожню основу на всій протяжності 5 км ділянки дороги. Після цього на влаштовану основу буде укладено чотири шари асфальтобетонного покриття. Спершу влаштують вирівнюючий шар, потім – 10-сантиметровий шар із крупнозернистої пористої асфальтобетонної суміші та 6-сантиметровий шар із дрібнозернистої щільної асфальтобетонної суміші на модифікованому бітумі. Заключним буде верхній шар покриття товщиною 5 см із щебенево-мастикового асфальтобетону. Також для уникнення появи тріщин на покритті у місцях сполучення нових перехідно-швидкісних смуг з основною проїзною частиною передбачено влаштування прошарку із армуючого синтетичного матеріалу», – розповів про деталі ремонтних робіт начальник виробничої дільниці «Автомагістраль-Південь» Олексій Анохов.

Окрім влаштування нового дорожнього покриття також передбачено виконання робіт з відновлення старих та влаштування нових автобусних зупинок, влаштування водовідвідних споруд, а також , для забезпечення безпеки дорожнього руху, встановлення бар’єрного огородження, дорожніх знаків та нанесення дорожньої розмітки. Загалом для капітального ремонту вказаної ділянки дороги буде задіяно близько 140 працівників та понад 70 одиниць дорожньо-будівельної техніки.

Ремонт автошляху Н-07 «Київ-Суми-Юнаківка» є частиною реалізації стратегії уряду Володимира Гройсмана: за п’ять років з’єднати якісними дорогами всі обласні центри України. Як і на інших об’єктах, «Автомагістраль-Південь» запровадила суворий контроль на кожному етапі дорожньо-будівельних робіт, щоби українці могли користуватися сучасними автошляхами, збудованими за високими стандартами.