“Автомагістраль-Південь” розширює географію проєктів з утримання українських доріг

Ми перемогли у двох тендерах на всесезонне утриманнях автошляхів у межах Харківської області. Це ділянка автотраси М-18 “Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта” довжиною 138 км та М-29 “Харків-Красноград-Перещепине” – 127 км.
Уже почався процес організації двох баз, на яких розміщуватиметься необхідна спеціалізована техніка та матеріали. Оскільки наші автошляхи йдуть паралельно один одному, двох баз буде достатньо, щоб якісно обслуговувати ці дороги. Загалом на цих автошляхах працюватимуть 30 співробітників компанії.

Зараз, за оцінками наших фахівців, ділянки доріг М-18 та М-29 знаходяться у відносно задовільному стані. Обстеження виявило декілька місць з розмивами узбіч та відкосів насипу дороги. Оновлення потребує дорожня розмітка. Також виявлені дефекти дорожнього покриття у вигляді аварійної ямковості, які ми плануємо ліквідувати ще до початку сприятливих погодних умов з використанням холодних асфальтобетонних сумішей. Ці заходи дозволять створити безпечні умови руху в зимовий період. Тільки-но дозволить температурний режим, ми, за необхідності, продовжимо ремонтувати покриття з використанням гарячих асфальтобетонних сумішей та пневмоструменевого методу.
Наш контракт у Харківській області передбачає стандартний комплекс робіт з експлуатаційного утримання: взимку ми прибиратимемо сніг, ліквідовуватимемо ожеледь та здійснюватимемо чергування; влітку – догляд та очищення водовідвідних споруд, скошування трави, видалення порослі, обрізку кущів і дерев, усунення пошкоджень та відновлення дорожнього огородження, прибирання придорожньої смуги, заміну та встановлення дорожніх знаків і напрямних стовпчиків, відновлення розмітки тощо. Нам також необхідно буде забезпечити постійну ліквідацію дефектів дорожнього покриття (ямковість, тріщини, напливи тощо).

Уже багато регіонів країни перейшли на співпрацю з приватними підрядниками, яка продемонструвала свою ефективність. Для Харківщини це перший такий проект утримання. І ми доведемо, що це справді правильне рішення, а область незабаром отримає позитивні результати.