«Автомагістраль-Південь» будує дорогу до «воріт Євросоюзу»

Компанія «Автомагістраль-Південь» виконує роботи з реконструкції автодороги державного значення Н-22 «Устилуг – Луцьк – Рівне. Нова довгоочікувана дорога, яка запроектована в обхід м. Устилуг, незабаром якісно з’єднає пункт пропуску через державний кордон України з Польщею із основною автотрасою.

Роботи виконуються на ділянці км 0+420 – км 1+123 на замовлення Служби автомобільних доріг у Волинській області.

«На сьогодні нами вже проведено весь комплекс підготовчих робіт. Безпосередньо на об’єкті знято рослинний шар грунту, а також, для послідуючого виконання земляних робіт, підготовлено грунтові резерви та під’їзні шляхи до них. Адже влаштування земляного полотна передбачатиме насип до 11 метрів заввишки», – розповів інженер відділу технічного контролю «Автомагістралі-Південь» Василь Устиянович.

За його словами, дорогу в обхід житлової частини Устилуга до «воріт Євросоюзу» намагались побудувати ще 12 років тому, проте через брак фінансування роботи були призупинено.

«Проект має назву реконструкція, проте це фактично нове будівництво. На більшій частині 700-метрової нової ділянки дороги заплановано  спорудження земляного полотна обсягом понад 25 тисяч кубометрів грунту,  влаштування шарів дорожнього одягу, системи водовідведення та очищення стічних вод. Проектом також передбачено будівництво стоянки для автомобілів, влаштування шумозахисних стінок, тротуарів, зовнішнього освітлення та виконання комплексу робіт з забезпечення безпеки дорожнього руху», – говорить Василь Устиянович.

Наразі для виконання робіт залучено понад 15 од. дорожньо-будівельної техніки та 20 працівників.  Основний комплекс робіт планується завершити в поточному  році наприкінці літа.

Траса Н-22 «Устилуг-Луцьк-Рівне» починається на кордоні з Польщею і є одним із транспортних коридорів ЄС. Будівництво обходу м. Устилуг дозволить прибрати транзитний автотранспорт із вулиць міста гарантуючи комфортні та безпечні умови проживання місцевих мешканців і руху автомобільного транспорту.