“Автомагістраль-Південь” вперше в цьому сезоні приступила до забеспеченню зимового утримання доріг

Спеціальні комбіновані дорожні автомобілі “Автомагістралі-Південь” уперше цього сезону виїхали на автошляхи, щоби ліквідувати слизькість. І хоча інтенсивних опадів іще не було, наша компанія за погодженням зі Службою автомобільних доріг у Київській області прийняла рішення попередити утворення ожеледиці на автошляхах, на яких ми забезпечуємо зимове утримання.

Цієї ночі на М-05 «Київ-Одеса» працювали два навантажувачі та три комбіновані автомобілі, які розподіляли по проїзній частині технічну сіль з використанням соляного розчину. Зволоженою сіллю насамперед були оброблені найбільш небезпечні ділянки: спуски та підйоми, круті повороти, шляхопроводи та мости, пересічення та примикання. Другю чергою були покриті всі інші ділянки траси Київ-Одеса від 11 км до 143 км. Загалом було використано 31 т технічної солі та 3 т соляного розчину.

На трасі М-03 “Київ-Харків-Довжанський” на ділянці від Києва до Борисполя, яка теж знаходиться в експлуатаційному утриманні “Автомагістралі-Південь”, працювали два автомобілі та навантажувач. Вони здійснювали лише патрулювання, оскільки в цьому районі опадів не спостерігалось.

За словами заступника керівника проекту «Експлуатаційне утримання» ТОВ «Автомагістраль-Південь» Євгена Кубарського, протягом цієї ночі не надходило скарг на стан проїзної частини ні від учасників дорожнього руху, ні від патрульної поліції, ні від замовника – Служби автомобільних доріг Київської області. І найголовніше – на ділянках не було зафіксовано ДТП. Це найкраще підтвердження ефективності та належного результату робіт, які виконуються нашою компанією в рамках зимового експлуатації доріг.

На жаль, цієї доби внаслідок несприятливих погодних умов зросла кількість дорожньо-транспортних пригод на дорогах України. ДТП масштабного характеру – за участю 11 транспортних засобів – 5 вантажних, 5 легкових автомобілів та 1 рейсового автобуса – сталася на 225 км дороги М-05 у Черкаській області.

У зв’язку з погіршенням погодних умов закликаємо водіїв бути уважними та обережними на дорогах, дотримуватись дистанції та швидкості руху.

Нагадаємо, “Автомагістраль-Південь” здійснює експлуатаційне утримання доріг у двох областях. У Київській області на утриманні знаходяться ділянки на двох міжнародних трасах: М-05 «Київ-Одеса» загальною протяжністю 147 км (від км 11+660 до км 143+028) та М-03 “Київ-Харків-Довжанський” на відрізку км 18+000 – км 35+000. У Дніпропетровській області ми обслуговуємо дороги загального користування державного значення (міжнародні, національні, регіональні та територіальні) загальною протяжністю майже 3 тис. км.