“Автомагістраль-Південь” завершує цьогорічні роботи за проєктом будівництва 2-ї черги південного обходу міста Дніпро

“Автомагістраль-Південь” завершує цьогорічні роботи за проєктом будівництва 2-ї черги південного обходу міста Дніпро.

Ми добудували ділянку протяжністю 3,8 км, яка з’єднала запорізьку трасу (Н-08) з вулицею Аеропортівською. На всій довжині ділянки завершено влаштування нижнього шару асфальтобетонного покриття.
Новий автошлях має надійний конструктив. Дорожня основа влаштована з доменного шлаку (товщина 25 см) та щебенево-піщаної суміші (16 см). Нижні шари покриття складаються з крупнозернистого пористого та крупнозернистого щільного асфальтобетону по 10 см кожен. Верхній шар дорожнього одягу буде влаштований наступного року.

До кінця 2019-го ми ще маємо завершити будівництво системи водовідведення з проїзної частини та розділювальній смузі. Також наші спеціалісти продовжать виконувати комплекс робіт із досипки ґрунту на узбіччях та розділювальній смузі.
Повне завершення робіт на цій ділянці заплановано на наступний рік. Також 2020-го замовник планує подальшу реалізацію проекту, що передбачає будівництво транспортної розв’язки та шляхопроводу на перетині нової траси з вулицею Аеропортівською та продовження будівництва окружної з виходом до Південного мосту. Південний обхід міста Дніпро має спрямувати рух транзитного транспорту повз міську забудову.