Успішний досвід використання новітніх технологій: починаємо навчання та семінари для викладачів

«Автомагістраль-Південь» розширює низку програм підтримки профільних навчальних закладів.
Ми пропонуємо навчальним закладам підвищити кваліфікацію викладачів. До проведення лекцій і майстер-класів компанія залучає своїх кращих спеціалістів. Співробітники профільних навчальних закладів отримають унікальну можливість ознайомитись з найсучаснішими технологіями та технікою у галузі дорожнього будівництва. Головна цінність таких зустрічей – практичний досвід спеціалістів, які працюють із новим обладнанням.
Минулого тижня компанія провела дводенний практичний семінар для викладачів Барського коледжу транспорту та будівництва. Про основні види робіт геодезичної служби при будівництві та ремонті автомобільних доріг нашим багаторічним партнерам розповів керівник геодезичної служби «Автомагістралі-Південь» Олександр Онищенко. Він також ознайомив викладачів спеціальних дисциплін коледжу з вимогами щодо ведення виконавчої документації та роботі з алгоритмами зйомки на місцевості за допомогою роботизованого тахеометра Trimble та GNSS приймача Sokkia.
Під час семінару-практикуму було проведено складання цифрової моделі місцевості, яку студенти зможуть використовувати для проєктування автомобільних доріг у програмах «CREDO ДОРОГИ» та «Autocad Civil 3D». Слухачам також було продемонстровано технологію передачі роботизованим тахеометром даних на спецтехніку, що дозволяє автоматично відтворювати проєктовану поверхню земляного полотна і дорожнього одягу.
«Ми продемонстрували практичне застосування надсучасного геодезичного обладнання. Це надзвичайно важлива місія, адже нові технології з’являються щороку, тож завдяки нам викладачі коледжу завжди триматимуть руку на пульсі подій. А разом із ними – і студенти, яких вони навчають. Це дозволить випускникам швидко адаптуватися при влаштуванні на роботу. Окремо хочу подякувати викладачам коледжу, які за понад 15 годин лекційного часу продемонстрували завзяття та старанність. Жодних сумнівів, що разом із такими наставниками студенти отримають висококласну освіту. А ще ми провели зустріч з учнями коледжу та відповіли на низку питань щодо працевлаштування в «Автомагістралі-Південь», – розповів Олександр Онищенко.
Окрім співпраці із профільним закладами освіти з підвищення кваліфікації викладачів, цього року компанія також планує збільшити кількість студентів, яким запропонуємо виробничу практику. Вони матимуть нагоду не тільки вчитись та здобувати практичні знання у кращій дорожній компанії країни, але й отримувати гідну винагороду за роботу! Обов’язкове розширимо нашу програму стипендій для талановитих студентів.