«Автомагістраль-Південь» розпочала роботи з відновлення автошляху Н-12 на Сумщині

У межах поточного середнього ремонту «Автомагістраль-Південь» розпочала відновлення ще однієї важливої траси в Сумському регіоні – Н-12 «Суми-Полтава» на ділянці км 12+090- км 67+120. Проєкт передбачає ремонт окремих відрізків дороги загальною протяжністю 37,6 км.
Цього року ми плануємо виконати роботи на двох ділянках: від села Верхня Сироватка в напрямку міста Тростянця – км 16+500 – км 21+000 протяжністю 4,5 км та км 21+400 – км 25+500 протяжністю 4,1 км.
Ремонт проводимо паралельно на двох відрізках і плануємо завершити їх у нижньому шарі до кінця поточного року. Влаштування верхнього шару та відновлення наступних 29 км автошляху “Суми-Полтава” заплановано вже на наступний рік.
Наразі наші дорожні бригади проводять роботи з розпушення зношеного асфальтобетоного покриття самохідною фрезою, вирівнювання профілю дороги та влаштування посиленого шару основи із щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом, а також нижнього шару покриття зі щільного крупнозернистого асфальтобетону.
На об’єкті задіяно 30 одиниць техніки і 60 працівників. Під час виконання робіт рух автотранспорту організовано однією половиною проїзної частини у реверсному режимі, тому перепрошуємо водіїв за тимчасові незручності і звертаємо увагу на встановлені тимчасові дорожні знаки, необхідність дотримання правил дорожнього руху та вказівок регулювальників.
Траса Н-12 є важливим транспортним коридором, який з’єднує Суми та Полтаву, а також великі районні центри двох областей. В останні роки траса викликала багато нарікань серед водіїв через незадовільний стан дорожнього покриття.
Нова дорога дозволить поєднати Суми та Полтаву якісною дорогою європейського рівня, а пересуватися нею нарешті стане комфортно та безпечно.
Нагадаємо, на Сумщині ми також проводимо роботи з ремонту траси Н-07 «Київ-Суми-Юнаківка», яка є одним із головних об’єктів проєкту «Великого будівництва». Автошлях має велике значення, адже з’єднує столицю з містом Суми. До кінця року наша компанія повністю відновить понад 72 км автотраси.