Представники Bomag: якість роботи дорожників “Автомагістраль – Південь” відповідає німецьким стандартам

У Дніпропетровській області триває триденний тренінг, який проводять для наших фахівців представники відомого виробника дорожньої техніки Bomag.

У тренінгу беруть участь спеціалісти, які займаються влаштуванням асфальтобетонних покриттів, зокрема, майстри, виконроби, інженери-технологи, оператори техніки, механіки. Всього – більше 100 працівників «Автомагістраль-Південь».

Заняття розділені на дві частини – теоретичну та практичну. Практична проходить на ділянці ремонту траси М-30 безпосередньо під час процесу виконання робіт.

«Представники компанії Bomag мали можливість безпосередньо на ділянці виконання робіт побачити, як використовується їхня техніка. Наші німецькі партнери високо оцінили професіоналізм та кваліфікаційні навички наших провідних спеціалістів, які займаються влаштуванням асфальтобетонного покриття. За їхніми словами, якість покриття, влаштованого нашою компанією, не поступається дорожньому покриттю у Німеччині», – зазначив заступник генерального директора «Автомагістраль-Південь» Валерій Вакарчук.

Ми використовуємо техніку Bomag більше п’яти років. За цей час накопичились питання, які під час тренінгу наші спеціалісти змогли обговорити з представниками виробника.

«Нас задовольняє і якість техніки Bomag, і сервіс. Тренінг дасть більш розширене уявлення про функціональні можливості асфальтоукладальників, котків та іншої техніки Bomag. Також підвищить кваліфікацію та вміння наших спеціалістів. Тобто, дасть можливість ефективно та якісно використовувати в роботі увесь спектр функціональних можливостей», – розповів Валерій Вакарчук.

«Компанія «Автомагістраль-Південь купує тільки найсучаснішу техніку, яка зроблена за німецькими стандартами, і яка, без перебільшення – є однією з найкращих у світі. Компанія – один із наших ключових клієнтів в Україні, яким Bomag постачає чимало обладнання та техніки. Цьогоріч компанія випустила та влаштувала три мільйони тонн асфальтобетонних сумішей. Це дуже значний показник навіть для Німеччини. У нашій країні одні з найкращих автобанів у світі, тому, проводячи цей тренінг, ми прагнемо, аби така ж якість будівництва та ремонту доріг була досягнута і нашими ключовими партнерами. Ми хочемо бути впевненими, що наша техніка, привезена з Німеччини, використовується правильно. Ми відвідали ділянку відновлення траси М-04 і були приємно вражені якістю влаштування дорожнього покриття та професіоналізмом ваших спеціалістів. Ми раді співпрацювати з вашою компанією, яка є одним із наших найважливіших клієнтів”, – розповів голова технологічного відділу компанії Bomag Ганс-Йозеф Клоберт.

Одна з найцікавіших частин програми тренінгу стосувалась використання системи Asphalt Manager. Разом із представниками компанії Bomag наші фахівці узгодили деякі особливості використання технології, яка дає можливість автоматично контролювати якість ущільнення шарів нового дорожнього покриття.

Представники Bomag також презентували наступний етап технології автоматичного управління.

«Завдяки застосуванню супутникових систем, оператор зможе в режимі онлайн бачити ступінь ущільнення покриття на всій ділянці. Система покаже, в якій точці процес ущільнення вже завершено, а де ще потрібно допрацювати. Відтак ми зможемо отримати гарантовану якість на кожному квадратному метрі дороги, за умови мінімальної витрати робочого часу», – підсумував Валерій Вакарчук.