«Автомагістраль-Південь» починає всесезонне утримання ключових доріг Дніпропетровської області

Траси Дніпропетровщини тепер у надійних руках! «Автомагістраль-Південь» перемогла у великому тендері на всесезонне утримання ключових доріг Дніпропетровської області. Вчора був підписаний контракт на суму 1,6 млрд грн, розрахований на два роки.

Наші спеціалісти вже мають досвід догляду за автошляхами. Аналогічний проект ми реалізовуємо на великій артерії М-05 «Київ-Одеса» в межах Київської області з осені минулого року. За цей час аварійність на ділянці знизилась втричі, а траса жодної години не була закритою для проїзду, незважаючи на часті хуртовини!  А на початку березня наша компанія виграла тендери на утримання двох доріг на Дніпропетровщині. Це траси Н-11 Дніпро- Миколаїв, та М-04 Знам’янка-Ізварине.

Рішення передати дороги нашим фахівцям високо оцінив губернатор області Валентин Резніченко. У своєму фейсбуці він зазначив, що «Автомагістраль-Південь» замість облавтодору нестиме повну відповідальність за всі автотраси регіону. Валентин Резніченко наголосив: «Автомагістраль-Південь» – це у рази швидше, ніж обладавтодор, та у рази якісніше».

За словами генерального директора «Автомагістралі-Південь» Миколи Тимофеєва, держава нарешті відмовилась від фінансування утримання доріг за «залишковим принципом». Професійна та відповідальна експлуатація з використанням сучасних технологій дороги може збільшити термін її використання на 40%. Завдяки належному утриманню зростуть і міжремонтні періоди для автошляхів. Отже, державні кошти будуть витрачатись більш ефективно, а головне – значно покращиться рівень безпеки автоперевезень.

«Ми впевнені, що жителі Дніпропетровської області та всі українські водії високо оцінять якість утримання доріг компанією «Автомагістраль-Південь». Слід розуміти, що всі заходи з ремонту та догляду за дорогою, які реалізовує наша компанія, будуть у рази ефективніші, аніж ті, що проводять державні організації», – вважає Микола Тимофеєв.

Микола Тимофеєв додав, що Дніпропетровська область – один із пріоритетних регіонів для нашої компанії. Тут зосереджена потужна виробнича база, акумульована техніка та професійні кадри. Тобто, ми повністю готові як до поточного утримання трас, так і до форс-мажорних зимових умов.

Загалом «Автомагістраль-Південь» обслуговуватиме три міжнародні траси: М-04 «Знам’янка-Луганськ-Ізварине» (+обхід Дніпра), М-18 «Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта», М-29 «Харків-Червоноград-Перещепине»; п’ять національних трас: Н-08 «Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя (через Кременчук)-Маріуполь» (+під’їзд до аеропорту «Дніпро»), Н-11 «Дніпро-Миколаїв (через Кривий Ріг)», Н-15 «Запоріжжя-Донецьк», Н-23 «Кропивницький-Кривий Ріг-Запоріжжя» (+під’їзд до аеропорту «Кривий Ріг»), Н-31 «Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка».

Окрім того, «Автомагістраль-Південь» утримуватиме чотири регіональні та 40 територіальних доріг. Загалом наша компанія забезпечить догляд за майже 3 тис. км доріг у Дніпропетровській області.