На трасі М-03 влаштовано понад 70 км фінішного шару покриття

«Автомагістраль-Південь»  активними темпами проводить комплекс робіт із поточного середнього ремонту автотраси державного значення М-03 «Київ-Харків-Довжанський» на ділянці км 516+200 – км 646+200 на Харківщині.
Цей автошлях проходить через п’ять областей, збігається з найдовшим європейським коридором Е-40 та забезпечує транспортне сполучення центральної та східної частин країни. З початком бойових дій на територіях Донеччини та Луганщини М-03 також отримала назву «дорога життя».
Траса також є дорожнім «довгобудом» – ремонтувати її почали ще 2011 року в рамках підготовки до UEFA Euro 2012, після чого роботи було призупинено. Масштабні ремонтні роботи поновилися тільки у 2018 році. Відтоді траса М-03 стала одним із ключових проєктів «Автомагістралі-Південь» у Харківській області, адже загальна протяжність ділянки ремонту дороги становить 130 км.
Відповідно до проєктної документації, відновлення дороги проводимо шляхом фрезерування зношеного покриття та влаштування двох шарів асфальтобетонного покриття- вирівнюючого з дрібнозернистого асфальтобетону товщиною 8 см та верхнього зі щебенево-мастикового асфальтобетону товщиною 5 см. На жаль, брак фінансування у 2018-2019 роках не дозволив повністю завершити запланований обсяг ремонту. Більшість ділянок була виконана у вирівнюючому шарі, а верхній шар був укладений частково. Лише з початку будівельного сезону-2020 роботи з повного відновлення незавершених ділянок траси М-03 продовжились.
Поточного року  комплекс відновлювальних робіт уже виконано на ділянках км 538 – км 564 та км 587 – км 630 загальною протяжністю понад 70 км.
Наразі ремонтні роботи сконцентровано між Харковим та містом Чугуїв на ділянці км 516 – км 538, де вже по правому проїзду на 5 км влаштовано верхній шар покриття.
Тут також паралельно проводимо роботи з фрезерування зношеного дорожнього покриття та влаштовуємо вирівнюючий шар із дрібнозернистого асфальтобетону.
Окрім відновлення дорожнього покриття, на всій протяжності ремонту а/д М-03 проводимо укріплення узбіч асфальтогранулятом, облаштування з’їздів та примикань, встановлення металевого бар’єрного огородження.
Незабаром заплановано розпочати роботи з нанесення дорожньої розмітки холодним пластиком та  встановлення нових дорожніх знаків.
До проведення ремонтних робіт залучено понад 150 працівників, 100 одиниць дорожньо-будівельної техніки та 2 асфальтобетонні заводи.
Загалом 2020 року за програмою «Велике будівництво» заплановано відновити понад 90 км автотраси М-03 на відрізку від Харкова до межі з Донецькою областю.
Будуємо Україну разом!