Новий АБЗ у Степанівці дав першу партію асфальтобетонної суміші!

Новий АБЗ у Степанівці дав першу партію асфальтобетонної суміші!

Сьогодні о 14:00 запущено в експлуатацію найсучасніший асфальтобетонний завод Marini TopTower 3000 на виробничій базі у смт Степанівка на Сумщині.

Продуктивність нового АБЗ – 240 т асфальтобетонної суміші на годину. Перші тонни асфальтобетонної суміші вже проходять випробування у нашій лабораторії контролю якості матеріалів та продукції. До кінця тижня завод почне виробництво асфальтобетонної продукції для об’єктів у центральній та південній частині Сумської області, зокрема для відновлення траси Н-07 “Київ-Суми-Юнаківка”.

Розташований новий завод за кілометр від смт Степанівка на виробничі базі площею 3,5 га зі складами інертних матеріалів та бітумосховищем на 700 т. Автоматизоване італійське обладнання Marinі відповідає найжорсткішим європейським екологічним стандартам. Завод оснащений новітніми очисними спорудами, які дозволяють відфільтрувати 99,8% викидів. Виробництво практично безвідходне.

Монтаж обладнання заводу провели за три тижні разом із представниками компанії-виробника. Новий АБЗ працює у максимальній комплектації. Обслуга заводу налічує 15 робітників на зміну. Усі працівники пройшли спеціальне навчання, як виготовляти емульсію, модифікувати бітум та виконувати інші виробничі процеси, на інших наших заводах Marinі. Обладнання цього виробника ми експлуатуємо на виробничих базах у Девладовому, Дергачах, Жвирці, Києві та Новомосковську. Минулого року завод Marini TopTower 3000 такої ж потужності ми ввели в експлуатацію минулого року на виробничій базі у молдовському місті Вулканешти для забезпечення продукцією реконструкції траси М3 «Кишинів-Джурджулешти».